ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Batwoman

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Batwoman
Batwoman.jpg
Virkeligt navn:

Kathy Kane (opr.), Katherine "Kate" Kane (nuv.)

Evner:

Ingen superkræfter, men ekstremt fysisk veltrænet

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Dansk udgiver:

Ikke udgivet selvstændigt på dansk

Debut:

Detective Comics #223, juli 1956Den oprindelige Batwoman Kathy Kane hører til Jord-2 hvor hun lod sig inspirere af Batman til at tage et lignende kostume på og bekæmpe forbrydere. Det oprindelige kostume omfatter en gul dragt med røde handsker, støvler og bælte. I stedet for Batmans bælte bar hun sit forskellige udstyr i en rød håndtaske.

Hendes niece Betty Kane blev senere den første Batgirl.

Kathy Kane trak sig tilbage fra heltegerningen da batman giftede sig med Catwoman, men er siden vendt tilbage.

Kathy Kanes modstykke på Jord-1 fulgte en lignende karriere, men trak sig tilbage og købte et cirkus. Hun blev dræbt som resultat af en kamp mellem Ra's Al Ghul og Sensei.

Efter Infinite Crisis dukkede Katherine "Kate" Kane op i det år hvor Batman var fraværende i Gotham. Figuren, som blev skabt af Keith Giffen fik en del presseomtale da hun er en af de få åbenlyst lesbiske superhelte. I 52 sættes hun i forbindelse med Renee Montoya, en politikvinde der selv mod sin vilje blev "outed" i serien Gotham Central.

Batwoman som figur er siden blevet overtaget af Greg Rucka. I forbindelse med historien "Batman R.I.P" var der i en periode rygter om at Batwoman skulle overtage rollen som Batman. Det ser dog mest ud til at have været en reklame for hendes optræden under titlen "Batwoman in Detective Comics".

Ruckas udgave at Batwoman går bag om figuren og giver en historie om en kvinde som er ramt af tab, først af sin tvillingesøster og senere af sin identitet som en del af de væbnede styrker (hun bliver smidt ud da hun nægter at følge "don't ask, don't tell" politikken som det amerikanske forsvar har omkring homoseksualitet). I denne serie oplever læseren også hendes første møde med Renee Montoya og deres forhold.

Rene Montoya optræder som backup-historie til Batwoman i skikkelse af sin nye identiett som The Question.