ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Brian K. Vaughan

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Brian K Vaughan.jpg
Brian K. Vaughan
Født:

17. juli 1976 i Cleveland, Ohio

Brian K. Vaughan er forfatter til serierne Y: The Last Man, Runaways, Ex Machina og Saga. Han har i løbet af sin karriere modtaget både Eisner-, Harvey- og Shuster-priserne, og er blevet kaldt en af "Top ten comic writers of all time".

Vaughan er oprindeligt filmstuderende, men fik foden indenfor hos Marvel i forbindelse med deres Stanhattan Project, som var en workshop/talentkonkurrence.

Vaughan startede sin karriere med at skrive dialog til andre forfatteres manuskripter, men blev dog hurtigt "opgraderet" til at skrive sine egne historier.

Ex Machina (Wildstorm) handler om Mitchell Hundred, der er sin verdens første superhelt. Han bliver træt at heltehvervet og stiller op til New Yorks borgmestervalg. Vaughan beskriver selv serien som en "sci-fi political thriller".

Y: The Last Man (Vertigo) handler om Yorick Brown, der efter en mystisk hændelse ender som den sidste mand i verden. Serien blev afsluttet med nummer 60 i 2008.

Runaways (Marvel) er historien om en flok teenagere, der finder ud af at deres forældre er onde superskurke og gør oprør mod dem. Efter at have skrevet serien i to ombæringer, overlader han nu serien til Joss Whedon. Vaughan bidrog til gengæld med historien "No future for you" til Buffy the Vampire Slayer.

I september 2006 kom albummet Pride of Baghdad (Vertigo), som handler om et kobbel løver i Baghdad under amerikanernes offensiv mod byen. Historien er baseret på en virkelig historie, og udkom på dansk i 2008 fra G. Floy Studio under titlen Bagdads løver.

Udover disse serier har Vaughan også skrevet serien The Escapists for Dark Horse og en Dr. Strange-miniserie for Marvel.

Derudover er han manuskriptforfatter på TV-serien Lost.

Eksterne links