ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Challengers of the Unknown

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

The Challengers of the Unknown er en gruppe af eventyrere, der optræder i DC Comics' univers. De udforsker paranormale og science fiction-hændelser. De debuterede i 1957, og DC har genoplivet historien i forskellige udgaver igennem årene.

Volume 1

Showcase #6 fra 1957

Serien blev skabt af Jack Kirby, men det er usikkert, hvem der hjalp ham. Nogle kilder angiver, at det var Kirby alene, andre at det var i samarbejde med forfatter Dave Wood, og nogle, at det var sammen med Joe Simon. The Challengers of the Unknown optrådte første gang i antologibladet Showcase nr. 6 i 1957, og de fik en pæn succes.

Gruppen består af fire vovehalse, der mirakuløst overlever et flystyrt. De bliver enige om, at de lever på lånt tid, og at de derfor skal tage på eventyr og udfordre det ukendte (challenge the unknown). Gruppen møder underlige overnaturlige trusler, der er slåskampe, vilde køretøjer og gadgets, spektakulært terræn, vovemod og humoristiske drejninger. Historien var inspireret af ældre krigsfilm og science fiction historier. Superhelte var meget populære i 1940'erne, men de var stort set forsvundet i midten af 1950'erne. The Flash blev gen-introduceret i Showcase nr. 4, og anses for at være begyndelsen for superheltenes tilbagekomst til tegneserier. Showcase nr. 4 vurderes også at være begyndelsens på tegneseriernes Silver age periode. Challengers betragtes også som en af de serier, der grundlagde vejen for superheltenes nye succes.

Challengers of the Unknown #1 fra 1958

Serien betragtes af mange som forløber og inspiration til The Fantastic Four, der var en af Kirbys senere kreationer. The Challengers har ikke helt så stærke personligheder og samme niveau af humor som Fantastic Four, men ellers er Fantastic Four meget som The Challengers bare med superkræfter. De består begge af fire forskellige personer, der efter et styrt beslutter at forenes i en gruppe.

Challengers optrådte i Showcase nr. 6, 7, 11 og 12, hvorefter de fik deres eget blad i 1958. Kirby skrev og tegnede til og med nr. 8, hvorefter historien blev overtaget af andre. Kirby var med til at lave enkelte senere numre i 1970'erne. Det sidste nummer i serien blev nr. 87 i 1978.

Volume 2

I 1991 kom der en ny begrænset serie på 8 blade. Den var skrevet af Jeph Loeb og tegnet af Tim Sale.

Volume 3

I 1997 kom der en ny begrænset serie på 18 blade. Den var skrevet af Stephen Grant og tegnet af John Paul Leon.

Challengers of the Fantastic #1 fra 1997

Amalgam Comics

Amalgam Comics var et underforlag, hvor DC Comics og Marvel Comics lod figurer fra deres universer møde hinanden. Der blev udgivet 24 blade i 1996 og 1997. Blandt andet blev Challengers og Fantastic Four forenet i Challengers of the Fantastic. Den historie bestod af et enkelt blad, som var skrevet af Karl Kesel og tegnet af Tom Grummett.

Justice League of America #42

I bladet fra 2010 ses Challengers og Metal Men i tilbageblik, hvor de har udfordringer med at håndtere et farligt udenjordisk våben. Historien blev skrevet af James Robinson og tegnet af Mark Bagley .

New 52

I 2011 optrådte Challengers i DC Universe Presents nr. 6-8. Den var skrevet af Dan DiDio og tegnet af Jerry Ordway.

Eksterne links