ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

George Pérez

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra George Perez)
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk tegner af puertoricansk afstamning, født 9. juni 1954.

Pérez er specielt kendt for sit arbejde for Marvel og DC, hvor han har arbejdet både som forfatter og tegner på serier som Superman, Teen Titans, Wonder Woman og Avengers. Pérez var også involveret både som tegner og plotter på Crisis on Infinite Earths.

Wonder Woman fungerede Pérez både som forfatter og tegner i en relancering af serien, som blandt andet understregede figurens nære forbindelse til den græske mytologi.

På Avengers, som Pérez arbejdede på i flere omgange, var han med til at relancere gruppen i samarbejde med Kurt Busiek, ligesom han også arbejdede på et stort crossover mellem Justice League og Avengers.

Pérez er specielt kendt for at lave store scenarier med massevis af superhelte. En stående vittighed om ham er at der i forbindelse med en af de store scener i Avengers blev spurgt til hvilke af deres mange medlemmer han ville tegne, hvortil svaret var "Dem allesammen".

Pérez har dog også forsøgt sig med serier i en helt anden genre, sammen med Peter David lavede han Sachs & Violens, beskrevet som "a tale of sex, violence and vengeance".

Blandt Pérez mindre kendte projekter er "Sisterhood of Superheroines", hvor han leverede kreativt input til at opfinde figurer og lave manuskripter til et website som sælger billedserier af virkelige kvinder klædt ud som superheltinder i forskellige fingerede bryde-scenarier.


Pérez er for øjeblikket med-formand i den velgørende organisation The Hero Initiative, hvilket han blandt andet taler om i dette video-interview på YouTube.