Diskussion:Asterix

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til: Navigation, Søgning
Medalje.jpg
Denne artikel var månedens artikel i december 2007


Fint at få noget mere om figurerne! Benadikt 25. jan 2011, 23:24 (CET)


Originaltitler

Vi har ikke angivet originaltitel efter dansk titel i oversigten over danske udgaver. Jeg kender ikke de andre holdning, men selv synes jeg, at det gør oversigten mindre overskuelig. I stedet har vi ofte en kronologisk oversigt, hvor vi angiver originalnr. og/eller -årstal, originaltitel, og til sidst dansk titel, evt. med dansk nr. i parentes.

Det kunne helt sikkert være fint med en kronologisk oversigt der også indeholdt de originale titler. Dog har vi allerede lange kronologiske lister skrevet ind under både Bogserien 'Asterix luksusbind' og Bogserien 'Asterix - Den komplette samling', og jeg bliver bange for, at artiklen ender med at blive for lang, og gentager sig selv.
Jeg vil nok i så fald foreslå, at man kun laver én kronologisk oversigt (den du selv omtaler), og så fjerner linksene til de enkelte album under begge bogserier - der kan vi sikkert sagtens nøjes med at linke til artiklen om den pågældende bog, f.eks. Asterix luksusbind V. ezme 9. jun 2011, 17:24 (CEST)
Ja, og evt. kan bogserierne bare sættes ind i skemaet med den kronologiske oversigt. Jeg har flere gange tænkt på, at de gentagne bogserier fylder en hel del i Asterix- og Lucky Luke-artiklen.
Har du kigget på årsagen til mit indlæg, nemlig at en bruger var begyndt at skrive de franske titler efter de danske? Jeg synes det er forstyrrende for den danske oversigt. Benadikt 9. jun 2011, 17:31 (CEST)
Nej det har jeg ikke set... hvilken artikel er det i?ezme 11. jun 2011, 09:07 (CEST)
Jeg tænkte bare, om du havde set på den udgave af Asterix-artiklen, som var før jeg ændrede tilbage, dvs. den 8. juni. Benadikt 12. jun 2011, 09:36 (CEST)
Åh ja nu ser jeg... ja det bliver noget rod, ganske enig. Lad os prøve at arbejde os hen imod en samlet oversigt med kronologi og danske + originaltitler i en tabel, det synes jeg lyder ok. ezme 16. jun 2011, 13:54 (CEST)