ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

In cauda venenum

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Mors ultima ratio »
 
 

De dødes ø 1.jpg

De dødes ø 1
Forfatter: Thomas Mosdi
Tegner: Guillaume Sorel
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: In cauda venenum
Originaludgave: 1991: Vents d'Ouest

Danske udgaver:

Foruden dansk ISBN har albummet også hollandsk ISBN 90-344-2084-1.

Første del af den fortsatte historie om De dødes ø.

Resumé

Dette resume indeholder kun spoilere for dette album. Der bliver ikke afsløret noget af historien for efterfølgende album i serien.

Det er året 1866. Vi er i Paris i udkanten af Pere-Lachaise kirkegården.

Historien starter i vor helt, malerens værelser, hvor han har sex med Marge, hans elsker. De bliver afbrudt idet Crosier, hans visevært, kommer uanmeldt i en rummet. Crosier gør maleren opmærksom på, at han er bagud med huslejen, men de bliver enige om, at maleren kan betale, hvad han skylder ved at give ham sit ynglingsbillede. Marge gør grin med maleren kærlighed til sine billeder og han går i vrede.

Crosier tager maleriet med hjem og går ned i en krypt (under kirkegården), som han kan komme ind fra hans hus. Han beundrer billedet. Kun billedet er vist i farver i dette album; resten er i grå/brunde nuancer. Det bliver klart at Crosier ser noget specielt i billedet, noget som kun vores maler kan lave. Crosier er ikke alene i krypten. Han taler med nogle ondtsindede øjne, der kikker ud fra mørket. De tjener Crosier.

Imellemtiden bliver maleren skygget af en mystisk præst, som dog ikke gør ham noget.

Da maleren sender kommer tilbage til sit kammer er Marge der stadig. Sammen finder de et brev et malerensjakkelomme der advarer maleren mod Crosier. Vi som læsere ved, at det er præsten der har givet ham sedlen, men det ved maleren ikke.

Vi ser maleren gå ind på kirkegården og ned i krypten (hvor kender han den fra?) og her ser han Marge have sex med øjnene i mørket. Maleren vågner. Det var nok en drøm eller en vision.

Marge er der ikke, men kun kommer snart tilbage og fortæller at hun vågnede ned af gaden og ved ikke hvor hun har været. Maleren bliver rasende over hendes løgne, og de slår op med hinanden.

Næste morgen, da maleren går en tur, opsøger han krypten fra hans drøm. Han bliver stoppet af præsten, der fortæller, at det var ham der gav ham sedlen. Maleren går hjem igen og dropper besøget af krypten for den gang.

Den næste måned bliver maleren alene i sit kammer. Crosier kommer til ham og tilbyder ham penge, hvis maleren ville male et billede af kirkegården for ham. Maleren accepterer og flytter ind på Crosiers loft, hvorfra man kan se kirkegården.

Maleren går i gang med arbejdet men føler sig forpint; nok bl.a. af valget af motiv. Han går på bar, hvor han efter at være blevet hånet af Marge møder præsten igen. Præsten fortæller at maleren skal ødelægge et billede (vi ved ikke hvilket) og giver maleren sin adresse.

Marge ser samtalen og beslutter lidt senere at tage hen til Crosier for at besøge maleren, men Crosier vil ikke lukke hende ind og da hun insisterer sårer Crosier hende ved at slå hende hårdt med sin stok.

Senere lokker en kat maleren ned i kælderen og dermed ned i krypten der kan nås fra Crosiers hus. Som han forlader krypten og går op på kirkegården bliver han mødt at de væsner som var øjne i mørket. Det er gargoyle-lignende kattedyr, som ser farlige ud men som ikke gør ham fortræd.

Crosier fortæller at han styrer gargoylerne, men at han ikke har kundet opfylde sin del af aftalen med dem. Nu har garloylerne valgt maleren til som deres nye leder. Det er usikkert på dette stadie om maleren accepterer denne skæbne. I hvert fald fortæller han Crosier at han vil gå til præsten of Crosier giver maleren en kniv.

Da maleren lidt senere møder præsten, dolker han ham med kniven og gargoylerne går på ham til han ligger of forbløder.

Crosier mener dermed at have opfyldt sin opgave med at finde sin efterfølger og ofrer sig selv til Gargoylerne. De flår ham tide.

Da maleren kommer tilbage til Crosiers hus kan han ikke finde Crosier, men bliver af gargoylerne ført ind i et stort bibliotek, hvor de viser ham et billede der forstiller en ø - var dette billedet præsten ville have ham til at ødelægge?

Historien fortsættes i næste album, Mors ultima ratio.

Forsider