ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mors ultima ratio

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« In cauda venenum Seriel rækkefølge Abyssus abyssum invocat »
 
 

De dødes ø 2.jpg

De dødes ø 2
Forfatter: Thomas Mosdi
Tegner: Guillaume Sorel
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: Mors ultima ratio
Originaludgave: 1992: Vents d'Ouest

Danske udgaver:

Foruden dansk ISBN har albummet også hollandsk ISBN 90-344-2096-5.

Anden del af den fortsatte historie om De dødes ø.

Resumé

Dette resume beskriver handlingen i detaljer og vil derfor indeholde spoilere. Der er lagt vægt på, at den kun afslører begivenheder i handlingen, der kommer frem i denne og foregående album i serien.

Sidste album sluttede med, at vores unavngivne maler overtager biblioteket i krypten og overtager kontrollen med gargoylerne, der bor der. Han har set billedet med "De dødes ø" og mærker i sig, at han må forsøge at finde denne ø.

Han drager til Berlin, hvor maleren af De dødes ø, Arnold Böcklin, bor. Han mener at han må vide mere om hvor øen kan findes.

Vi bliver præsenteret for en ondsindet skaldet herre, doktor Günter, og hans følgesvende med bowlerhatte. De er klart onde og dræber uskyldige i flæng, hvis de kommer i vejen for dem.

I Berlin opsøger maleren Arnold Böcklin i hans hjem. Vor maler fortæller, at han har set den sjette udgave af "De dødes ø" (det findes allerede 5 officielle udgaver). Vi gætter, at han må have set det i en drøm eller en vision for det bliver senere antydet at Arnold Böcklin endnu ikke færdig med sjette udgave. Det er også muligt, at det er sjette udgave, som vor maler har hængende hjemme i krypten.

Böcklin er tydeligvis gal. Han taler om, at han ikke kunne komme til øen selv, som blev lovet ham. Han siger, at de dødes ø findes i virkeligheden. Hans malertalent har skabt den. Maleren forstår ikke helt, hvad der foregår, og det eneste han opnår er at få en adresse i Oostende, hvor han kan lære mere. (Oostende er en by i Belgien).

Efter vor maler har forladt stedet, ankommer doktor Günter hos Arnold Böcklin. Böcklin kender ham fra tidligere og har instrueret ham i at fortælle vor maler så lidt som muligt. Da Böcklin nu har opfyldt den opgave beslutter doktor Günter at dræbe ham, da han ikke skal bruge ham til mere. Böcklin når dog at flygte og doktor Günter opgiver jagten.

I Oostende møder vi nu Marge og præsten (fra første album). Præsten var slet ikke død som vi troede - han var kun såret og har nu armen i en slynge. Sammen leder de efter vor maler for at stoppe ham inden han gør noget dumt. De leder i Oostende, da præsten og tidligere havde fulgt efter Crosier hertil, men uden at kunne gøre noget.

Vor maler ankommer Oostende og besøger den adresse han fik udleveret. Her møder han en spirituel kvinde, Katrin van Hühnbein. Hun har 5. udgave af De dødes ø på sin væg. Hun fortæller at det er målet for vores vens rejse. De dødes ø er et sted der ligger mellem de levende og de dødes land - det er en slags spøgelsesregion på en ø midt i oceanet. Kun vor maler kan komme dertil, da han besidder de samme trolddomsevner som Crosier og de samme kunstnerevner som Böcklin. Hver for sig kunne de ikke nå øen, men vor maler kan mener hun. Han skal drage til øen og komme tilbage of berette til resten af verden om livet efter døden.

Katrin fortæller at der allerede ligger et skib klart i havnen til ham, så han kan rejse til øen. De skåler i et glas vin, men det svimler kortvarigt for maleren inden kan kommer til sig selv og forlader stedet og går mod havnen.

Doktor Günter ankommer i samme øjeblik til Katrins hus, men der finder de ikke nogen.

Marge og præsten har holdt øje med maleren og konfronterer ham nede i havnen og prøver at tale ham fra at rejse. Det lykkedes ikke, men præsten, som vi nu lærer hedder Elary, får overbevist ham om at chancerne for succes stiger hvis ham selv tager med. Marge forsvinder pludselig; tog hun hjem eller sneg hun sig om bord på båden?

Båden, som er hjemsøgt af en slags zombie-spøgelser, tager dem ud over havet til de kommer til de dødes ø. En lille båd med fragter dem i land og her opdager maleren og Elary at skibet er ved at sejle væk fra dem. Hvordan skal de komme hjem igen?

På øen ser de Crosier, som en slags zombie og følger efter ham. Elary bliver overfaldet af nogle munke i rødt og så ser vi ikke mere til ham. Døde han denne gang?

Maleren følger efter Crosier indtil han møder en dødninge-væsen som kalder sig Mors Ultima Ratio. Han er den der findes efter døden. Mors kaster sig ind i maleren og denne ændres. Ihans sted er nu en indtil videre ukendt person (en ældre mand med gedebukkeskæg, Lunac). Samtidig har Arnold Böcklin fundet frem til biblioteket under kirkegården og til hans sjette version af Dødes Ø. Han brænder billedet og biblioteket. Idet billedet brændes ændre maleren sig tilbage til sig selv, og Mors forlader (drives ud af?) hans krop med en kommentar om, at den nu kender ham og kan finde ham igen i al fremtid...