ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Perinde ac cadaver

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Abyssus abyssum invocat Seriel rækkefølge Acta est fabula »
 
 

De dødes ø 4.jpg

De dødes ø 4
Forfatter: Thomas Mosdi
Tegner: Guillaume Sorel
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: Perinde ac cadaver
Originaludgave: 1994: Vents d'Ouest

Danske udgaver:

Foruden dansk ISBN har albummet også hollandsk ISBN 90-344-2127-9.

Fjerde del af den fortsatte historie om De dødes ø.

Resumé

Dette resume beskriver handlingen i detaljer og vil derfor indeholde spoilere. Der er lagt vægt på, at den kun afslører begivenheder i handlingen, der kommer frem i denne og foregående album i serien.

Opsummering af handlingen indtil nu

En unavngiven maler med stor talent for kunst og magi bliver lokket til at besøge de dødes ø i sine drømme. Med sig tager han præsten Elary. Formålet med hans besøg var at han skulle overtage pladsen for troldmand, død for flere hundrede år siden, og lade troldmanden komme tilbage til live. Troldmanden er et vigtigt element i de ondes plan om at vægge de gamle onde guder til live igen. Planen blev forpurret ved at Arnold Böcklin, maleren af billederne de Dødes ø, destruere malerens udgave af billedet.

Dette album

En del år er gået siden sidste album.

Wilfred har udviklet sig til en døv og blind vanskabning. I modsætning til sin far ønsker han absolut ikke at vække de gamle guder til live.

Vores unge maler har også udviklet sig. Han er nu blevet en lejemorder og bor i Wien. Han dræber dem han får penge for at dræbe. Det virker som om hans besøg til de dødes ø har gjort han overnaturlig god til det.

Den katolske kirke er opmærksom på, at der er en kult, der jagter billederne af de dødes ø, og de ønsker at forfølge dem. En præst og en nonne i denne kult hyrer vores maler til at slå lederen af denne kult ihjel.

Lederen af kulten er Elary, den præst, som maleren tog med til de dødes ø (i album 2). Han er vendt tilbage derfra og har fået mange magiske evner i den process. Bl.a. kan han frembringe kutteklædte væsner der kan kæmpe for ham. Elary ønsker nu, at få far i billederne så han kan destruere dem, så den gamle troldmand Aristide De Lunac ikke kan komme tilbage fra de dødes ø og dermed vække de gamle guder op igen.

Aristide de Lunac sidder på en trone på de dødes ø og er fanget. Også Marge er nu på de dødes ø hvor hun deltager i sex-orgier sammen med alle de andre beboere. Det antydes at Aristide har et bånd til maleren og måske er han den der giver maleren sine evner til at være lejemorder så effektivt.

En af Aritides efterkommere Frozzi er en falleret skuespiller. Han er indehaver af en udgaverne af billedet, de dødes ø. Frozzi har en svaghed for at tage fotografier af prostierede, når han besøger bordellerne i byen.

Elarys skabninger stjæler Frozzis fotografier og truer ham men død og ødelæggelser hvis de ikke giver ham billedet.

Men inden Frozzi kommer så langt, kommer hans forfader, Aristide, til ham en vision og siger han ikke må give billedet fra sig. De er uklart om det Aristides intention, men Frozzi panikker, falder ud af vinduet fra hans lejlighed og dør da han rammet fortovet.

Elary fanger de hellige, der har hyret maleren til at slå ham ihjel og ofrer den ene, præsten Carlo. Nonnen, Agnes, lader han leve. Selvom Elary ønsker at redde menneskeheden ved at destruere billeder, har en tydeligvis en anden dagsorden og er måske en repræsentant for en anden gammel gud som ønsker at bekæmpe de guder som Aristide står for.

Elary opsøger vores maleren. Inden maleren kan gøre noget, skyder Elary maleren i hovedet (i øjet). Men Aristides tag i ham er for stor, så han er ikke død...