ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mike Collins

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Mike Collins Raptus 2011.jpg
Mike Collins
Født:

1961 i West Bromwich

Raptus Raptus 2010 Mike Collins art.jpg
2000 AD .jpg

Mike Collins (født 1961 i West Bromwich) er en tegneserieskaber bosat i Cardiff, Wales. Han er gift med Karen Collins og far til 3 døtre. Han har tegnet siden 1983. Mike har arbejdet med mange af de største amerikanske serier samt figurer fra Storbritannien og USA; blandt andet Marvel Comics og DC Comics. Han arbejdede i en periode for forlag både i Storbritannien og USA på samme tid.


Great Britan comics

Hans første arbejde var for forlaget Eclipse Comics UK (1983 - 1985) med 'Laser Eraser and Pressbutton', men han har også i denne periode arbejdet med flere titler for London-baserede Fleetway Publications, IPC and Rebellion. Blandt hans arbejder finder man 'Scream', 'Diceman'.

I sidste halvdel af 1980'erne og tidlig i 1990'erne skrev og tegnede han for Marvel Comics UK bla. Spider-Man, Transformers, Doctor Who, Captain Britain Action Man, Zoids samt flere andre. For det populære ugemagsinet 2000 AD tegnede han Judge Dred, Rouge Trooper og Sláine. Mellem 1988 og 1991 havde han ansvaret for at tegne avisstriben 'Judge Dredd' i Daily Star.

Fra 1985 til 1998 arbejdede han ved Marvel Comics US med seriene 'Sub-Mariner', 'X-Men', 'Star Trek' og US-udgaven af 'Transformers'.

For nylig har han også arbejdet med Doctor Who Magazine for Panini Comics og været medvirkende på American Gothic med tegneserierforfatteren Ian Edginton for forlaget 2000 AD. Mike Collins tegnede også og skrev en stribe for den nu nedlagde USA-baserede Weekly World News.

I 2010 omsatte han Charles Dickens’ A Christmas Carol til tegneseriemediet. Den blev kåret til en af de 10 bedste grafiske romaner af The Sunday Times samme år.


US comics

Som mange andre britiske tegnere blev han tilbudt arbejde i USA i sidste del af 1980'erne og gennem 1990'erne arbejdede han hovedsaglig for DC Comics med deres serier Supermann, Wonder Woman, Flash, Batman, Justice League osv. En kort tid arbejdete Mike hos Marvel Comics US med serier som Uncanny X-Men og den første udgaven av Gambit. Efter dette gik han tilbage til DC for at skrive og tegne en genopliving af 1960-serien Peter Cannon Thunderbolt fra forlaget Charlton Comics.

Norge - Varg Veum

I Norge er han bedst kendt for at have tegnet tegneserieversionen af Gunnar Staalesens romanfigur Varg Veum. Denne serie er baseret på bogserien. Han har tegnet alle de 7 bind i serien. Det sidste album De syv udkom i 2012. I tillæg har han tegnet 4 julealbum. Mike og Gunnar Staalesen presenterede bind nr. 6 på Raptus (Bergen Internationale Comic Festival) i september i 2011.

Film og TV

Parallelt med tegneseriearbejdet har Mike arbejdet med storyboard for Tv-producenten “Calon og Dinamo” og deres børneprogrammer. I tillæg har han arbejdet for BAFTAs belønnede “Hana's Helpline”, “Igam Ogam and Cwm Teg” samt flere andre produktioner som dokumentaren “Doctor Who Confidential”, men ikke mindst har han gjort mange storyboards for tv-serien “Doctor Who”.

Andet

Desuden har Mike illustreret spillebøger, skolebøger, animation (baggrunde) for filmstudier som Fairwater Film. I sitt arbejde med Varg Veum har han flere gange besøgt Bergen. Han har derfor vært blandt hovedgæsterne ved flere anledninger på Raptusfestivalen (Bergen Internationale Comic Festival). Udenfor selve tegneseriearbejdet har Mike tegnet omslaget til den månedlige netudgave af Star Trek Novels - the Starfleet Corps of Engineers.

Eksterne links