ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Neal Adams

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Neal adams.jpg
Neal Adams
Født:

15. juni 1941 i Governors Island, New York

Død:

28. april 2022

Neal Adams var en amerikansk tegneserieskaber, bedst kendt for at tegne og definere nyere udgaver af Batman og Green Arrow i de tidlige 70'ere sammen med forfatter Dennis O'Neil. Både hans streg og senere hans forfatterskab satte en mere moderne, rå og socialrealistisk tone i historierne fremadrettet. I samme ånd videreførte han serien Deadman fra skaberen Carmine Infantino og skabte en øjeblikkelig fan-sensation, der også endte med at vinde flere priser. Han blev hurtigt DC's mest brugte cover tegner op igennem halvfjerdserne.

Selvom han lavede freelance arbejde for DC, fik han samtidig en aftale i hus hos Marvel, og han tegnede og skrev bl.a. på X-Men, hvilket han også vandt en pris for.

I løbet af 1970'erne var Adams også politisk aktiv i tegneseriebranchen, hvor han arbejdede for skabernes rettigheder til deres værker. Det var i høj grad hans indsats, der førte til den moderne industris standardpraksis med at returnere de originale værker til kunstneren. Han vandt kampen i 1987, hvor Marvel afleverede originale værker tilbage til ham og blandt andre Jack Kirby.

Adams har også æren for, at Superman-skaberne Jerry Siegel og Joe Shuster med årtiers forsinkelse fik økonomisk kompensation fra DC Comics. Han blev optaget i The Will Eisner Award Hall of Fame i 1998.

Eksterne links