ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Zatanna

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Zatanna
Zatanna.png
Zatanna i Adam Hughes streg
Virkeligt navn:

Zatanna Zatara

Tilknytning:

Justice League, Seven Soldiers

Evner:

Magtfuld magiker

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Debut:

Hawkman vol. 1 #4, 1964

Skabere:

Gardner Fox & Murphy Anderson

Historie og evner

Zatanna er datter af magikeren John Zatara (der havde sin debut i Action Comics #1 ligesom Superman) og den kvindelige magiker Sindella, så hun er naturligvis selv en kraftfuld magiker. Zatannas magi er karakteriseret ved at hendes kraftfulde besværgelser udtales baglæns. Hun optræder - igen ligesom sin far - i sin civile identitet som scenemagiker, og kæmper ofte i sit scenekostume.

Hun har af flere omgange været medlem af Justice League, men har også medvirket i flere blade, både i det almindelige DC-univers og det mere dystre Vertigo, hvor hun bl.a. har medvirket i Swamp Thing og Books of Magic (på dansk som Magic Fantasy), ligesom hun har haft et forhold til John Constantine. Hendes første optræden i Hawkman #4 fra 1964 markerede også tegneseriehistoriens første større crossover, da både Batman og Robin, Hawkman og Hawkwoman, The Atom, The Elongated Man og Green Lantern medvirkede.

Identity Crisis og det nyere DC

I den store event Identity Crisis spiller Zatanna en fremtrædende rolle, idet det kommer frem at Zatanna sammen med et antal helte fra Justice League i en længere periode har ændret en lang række skurkes personlighed (en proces kaldet mindwipe), så de blev mere uskadelige. Da Batman var imod at man foretog disse ændringer, pillede de ved hans hukommelse, så han glemte at ændringerne var foregået. Det var Zatannas magi, der rent praktisk forestod disse mindwipes. Zatanna spillede en vigtig rolle i Grant Morrisons Seven Soldiers, hvor hun er en af de syv, der forsvarer Jorden mod invasion fra de frygtede og magtfulde Sheeda.

Optræden i andre medier

Zatanna har medvirket i både Batman: The Animated Series og Justice League Unlimited, ligesom hun var en spilbar figur i spillet Justice League Heroes.