ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Teen Titans

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Teen Titans
The New Teen Titans 01.jpg
The New Teen Titans #1, august 1984
Leder:

Robin

Oprindelige medlemmer:

Robin, Wonder Girl, Kid Flash, Aqualad

Medlemmer:

Robin, Starfire, Wonder Girl, Raven, Cyborg, The Changeling

Tidligere medlemmer:

Hawk, Dove og andre

Ærkefjender:

Deathstroke, Brother Blood, Titans East og flere...

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Dansk udgiver:

Interpresse
Egmont Serieforlaget

Debut:

The Brave & the Bold (vol. 1) #54

Skabere:

Bob Haney, Bruno Premiani

The Teen Titans er en amerikansk teenage-superheltegruppe. Opstod oprindeligt som en gruppe af sidekicks for DC's mere kendte helte, Robin fra Batman, Wonder Girl fra Wonder Woman, Speedy fra Green Arrow og så videre.

The new Teen Titans

I firserne opnåede gruppen en fornyet popularitet efter at Marv Wolfman og Gerorge Pérez tog over som forfatter og tegner på serien. Den nye besætning blandt andet bestående af Robin, Starfire, Wonder Girl, Raven, Cyborg og The Changeling etablerede gruppen som selvstændige unge helte med hovedkvarter i Titans Tower. I løbet af serien skifter Dick Grayson sin identitet som Robin ud med Nightwing i forbindelse med at Bruce Wayne adopterer den nye Robin Jason Todd, som senere bliver dræbt af Jokeren.

I denne periode optræder Teen Titans også i et crossover med X-Men som er udgivet på dansk i Gigant #3.

En del klassiske hæfter fra denne periode er samlet i den amerikanske trade paperbacks "Terra Incognito" og "The Judas Contract" som fortæller historien om pigen Terra's tumultariske medlemsskab af gruppen.

Teen Titans i dag

I 2003 genoplivede Geoff Johns gruppen. De første historier kan findes samlet i trade paperback samlingen "A Kid's Game" hvor et nyt hold samles med hjælp fra de tidligere medlemmer Starfire, Cyborg, Changeling og Raven. Changeling anvender nu også navnet Beast Boy, muligvis for at være mere på linie med den animerede version af Teen Titans. Nightwing erstattes af den nye Robin Tim Drake, Conner Kent også kendt som Superboy er nyt medlem, mens Kid Flash aka Bart Allen erstatter den tidligere Kid Flash. Wonder Girl er ikke længere Donna Troy, men Cassie Sandsmark, som er en ny udgave af figuren der er opstået som en udløber af Wonder Woman serien i forbindelse med Donna Troys død.

I sine første historier bliver det nye hold dels sat op mod Justice League, som er imod at Teen Titans bliver gendannet, samt deres gamle ærkefjende Deathstroke.

Film og TV

På TV optræder Teen Titans i den animerede serie "Teen Titans Go", der i sin stil er langt mere asiatisk (inklusive en kendingsmelodi af det japanske pige-rockband Puffy AmiYumi, kendt fra tegnefilms-serien Hi Hi Puffy AmiYumi). Der er annonceret en fuldlængde tegnefilm baseret på "The Judas Contract", som ifølge forlydender skulle være tættere på Perez' oprindelige tegnestil.