ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

I Edenas have

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Stjernerejsen Seriel rækkefølge Gudinden »
 
 

Edenas verden 2.jpg

Edenas verden 2
Forfatter: Moebius
Tegner: Moebius
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Les jardins d'Edena
Originaludgave: 1988: Casterman

Danske udgaver:

2. ugaven har, foruden historien, også den illustrerede artikel "Haverne, under før og efter" skrevet af Jean Annestay.

Bibliotekernes resumé

Astronauterne Atan og Stel lander med rumskibet Pyramiden på planeten Edena. De skal forsøge at overleve i et jordisk økosystem, og det medfører fantastiske overraskelser og biologiske forandringer.

Forlagets beskrivelse (1. ugave)

I Edenas have er en fortsættelse af Stjernerejsen. Moebius opdagede, at han ubevidst havde stillet sig selv en gåde gennem den åbne afslutning på "Stjernerejsen". Da han samtidig befandt sig i en fysisk og åndelig udviklingsfase formåede han at kombinere sin aktuelle personlige interessesfære med de spørgsmål der afslutter "Stjernerejsen", og resultatet blev "I Edenas have]].

Moebius var bl.a. stærkt optaget af den schweiziske ernæringsforsker Guy-Claude Burger, hvis teorier i et vist omfang bygger på den halvmytiske originale Edenas have. Derfor blev figurerne sendt til den mystiske planet Edena. Hvad vil der ske, hvis kroppen er vænnet til kunstig føde, men skal overleve i naturlige omgivelser?

Mester Burg er naturligvis Major Grubert stavet bagfra, og han er på Edena af en ganske bestemt årsag, som også vil fremgå klart af kommende bind i "Major Grubert"-serien. Grubert-cyclusen og Edena-cyclusen er to forbundne dele af Moebius' univers.

Forlagets resumé (2. udgave)

Stel og Atan befinder sig nu på Edena, og her starter omvæltingerne. Fra at være stort set kønsløse bliver de til mand og kvinde, og herfra starter de virkelige problemer.

Forsider