ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Major Grubert

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Major Grubert Logo.jpg


Science fiction-serie af Moebius. Jerry Cornelius' hermetiske garage anses for at være Moebius' hovedværk. .

Lidt om serien

   
Major Grubert.jpg

Serien startede som en to-siders historie med titlen Une aventure du Major Grubert i det franske blad Métal Hurlant, men Moebius fortsatte med at arbejde med albumrækken over en periode på mere end 20 år, og det er blevet til 3 album på dansk. Den kåde kyk og Jerry Cornelius' hermetiske garage, som er de første to album i serien, blev først udgivet af Runepress i sort-hvid.

Siden udgav Carlsen Comics begge album i farver og sluttede serien af med Manden fra Ciguri, selv om de havde planlagt, at der skulle have været udgivet flere album.

I 2014 har Faraos Cigarer genudgivet serien, nu helt i farver, indbundet og i samlekassette. Indholdet er en anelse forskelligt fra Carlsen Comics-udgaven. Albummet Den kåde kyk indeholdt i Carlsen-udgaven tre historier: Den kåde kyk, Jagt på ferierende franskmænd og Den fatale major. I udgaven fra Faraos Cigarer flytter historien Den fatale major til albummet Den hermetiske garage og skifter titel til Major fatal. Historien Jagten på ferierende franskmænd udkom ikke i denne udgave. Til gengæld var der en ny historie i albummet Den kåde kyk. Historien har ingen titel og ingen tekst, og er på hveranden side parallelt med den Den kåde kyk.

Album i serien

  1. Den kåde kyk
  2. Den hermetiske garage
  3. Manden fra Ciguri

Forsider mm.

Første serie                   

Anden serie


Tredje serie


Anmeldelser

Eksterne links