ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Præriens bedste and

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Mississippiflodens konge Her er dit liv, Joakim, kapitel 3 Cowboykaptajnen på Cutty Sark »
« Mississippiflodens konge Don Rosas Disney-historie nr. 39 Kobberkongen fra Montana »


 

HEDL 03.jpg

Her er dit liv, Joakim 3
Forfatter: Don Rosa
Tegner: Don Rosa
Originaltitel: The Buckaroo of The Badlands
Originaludgave: 2. november 1992: Anders And & Co. nr. 45
Format: 15 sider (?) farver

Danske bladudgaver:

Danske bogudgaver:

    HEDL oval 03.png

Med Don Rosas egne ord

Uddrag af Rosas artikel i "Joakim von And – Her er dit liv og Hall of Fame – Don Rosa 4:

Jeg bruger tit dette kapitel som eksempel på, hvor svær en opgave, jeg gav mig selv ved at skrive denne serie. Jeg var nødt til at begynde med, at Joakim var en grønskolling, finde en grund til at blive cowboy, lære ham at blive cowboy, lade ham opleve et eventyr som cowboy og runde det hele af med at han ikke kom til at være coboy længe. Jeg havde også en liste med "barksianske kendsgerninger", som jeg ville nævne undervejs i historien - og af samme grund havde jeg brug for et plot, der kunne strække sig over et år - og jeg var nødt til at medtage den sædvanlige mængde vitser, for at få det hele til at virke interessant. Jeg plejer for sjov at sige at man i en superheltetegneserie ville bruge en hel maxiserie på 12 numre på 22 sider på at fortælle denne ene historie, men at jeg var nødt til at lave den på 15 sider! Som sædvanlig prøver jeg på at blande en masse ting fra virkeligheden ind i historien, for at få den til at virke mere troværdig. Kvægruterne og ligger præcis som i virkelighrden og Murdo MacKenzie (Fergus MacFlink), var den store kvægbaron i Montana dengang.

Resumé

Den unge Joakim er blevet cowboy. Han har fået job hos den store kvægbaron Fergus MacFlink. Joakim tilpasser sig livet som kvægdriver. En dag, da flokken er kommet til Montana, er MacFlinks elskede præmietyr, Tordenklov, forsvundet. Joakim rider ud for at fange forbryderne og får (overraskende) hjælp af en vis berømt person i Amerikas historie.

Forsider