ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mississippiflodens konge

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Den sidste von And Her er dit liv, Joakim, kapitel 2 Præriens bedste and »
« Den sidste von And Don Rosas Disney-historie nr. 38 Præriens bedste and »


 

HEDL 02.jpg

Her er dit liv, Joakim 2
Forfatter: Don Rosa
Tegner: Don Rosa
Originaltitel: The Master of the Mississsippi
Originaludgave: 10. august 1992: Tillæg til Anders And & Co. nr. 33
Format: 28 sider (?) farver

Danske bladudgaver:

Danske bogudgaver:

            HEDL oval 02.png

Med Don Rosas egne ord – "Mississippiflodens konge"

Uddrag af Rosas artikel i Joakim von And – Her er dit liv og Hall of Fame – Don Rosa 4:

Joakims tid på Mississippifloden blev der fortalt om i tre historier af Carl Barks, så jeg var sikker på, at Mississippi skulle være en del af hans første eventyr i Amerika. "De sunkne floddampere" fortalte om Joakim og Olivarius Ornes fuldførelse af et kapløb, Der blev begyndt i 1870 af onklerne: Annibal von And og Oskar "Krølle" Orne. Historien starter ca. ti år efter kapløbet, da Joakim ankommer til Louisville. Hvorfor Louisville? Tja, det er dér jeg bor, så hvorfor ikke? Desuden ville det i 1880 have været en af de vigtigste havnebyer i Mississippisystemet. Og det var fordi al flodbådstrafik altid blev tvunget til at stoppe her, på grund af vandfaldene, som ligger her (eller rettere sagt: Louisville ligger ved vandfaldene). Vandfaldene, forøvrigt de eneste i Mississippi, kunne bruges som spændingsmoment.

Resumé

Joakim er med skib ankommet til byen Louisville i USA. Han prøver i byen af opsøge sin onkel Annibal von And, og håber på at få et job på hans flodbåd. Det lykkes Joakim, og snart vil han lære alt om sejlads og tjene sin første formue. Men Bjørnebandens fædre, med overhovedet Brian Bjørn i spidsen, skal nok prøve at ødelægge alt for unge Joakim, da han sammen med Annibal kommer på sporet af en sunken skat.

Forsider m.m.