ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Shadowcat

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Shadowcat
Kitty Pryde Astonishing X-men 16.jpg
Fra Astonishing X-Men #16
Virkeligt navn:

Katherine "Kitty" Pryde

Tilknytning:

X-Men, Excalibur, S.H.I.E.L.D

Evner:

"Phasing" gør hende i stand til at pasere gennem objekter og vandre gennem luften. Gennem omfattende træning behersker hun også en række selvforsvars- og ninja-teknikker.

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget, G.Floy Studio

Debut:

Uncanny X-Men #129, januar 1980

Skabere:

Chris Claremont & John Byrne

Fra Kitty til Shadowcat

Kitty Pryde må igennem flere navneskift inden hun når frem til det faste navn Shadowcat. I flere historier optræder hun blandt andet som Ariel og Sprite. Hendes tidligere navn Ariel er en henvisning til Shakespeares teaterstykke "Stormen" hvori også Caliban optræder.

Navnet Shadowcat tager Kitty i forbindelse med et eventyr i Japan sammen med Wolverine. Dette eventyr udkom som en mini-serie. I forbindelse med dette eventyr fik Kitty også en række evner indenfor selvforsvar og ninjitsu som hun blandt andet har vedligeholdt ved at træne sammen med Wolverine.

Konstellationen mellem Kitty Pryde og Wolverine har været meget populær blandt fans, hvilket har fået Marvel til at genoplive den i forbindelse med deres "First class" serie som beskæftiger sig med nye fortællinger omkring de klassiske X-Men figurer.

Lockheed

I forbindelse med et X-Men eventyr i rummet hvor gruppen står overfor The Brood, knytter Shadowcat et bånd med den lille drage Lockheed. Lockheed følger med hende tilbage til jorden og de to deltager i flere eventyr sammen, ikke mindst i forbindelse med hendes tilknytning til Excalibur.

Astonishing X-Men

Film og TV-forfatteren Joss Whedon har flere gange udtalt at Kitty Pryde var en del af inspirationen for ham i skabelsen af Buffy. Da Whedon overtog rollen som forfatter på Astonishing X-Men fik Kitty Pryde da også en meget central rolle i handlingen. Der kan således drages visse paralleller imellem Kitty og Colossus og Whedons andet berømte par Buffy og Angel.

X-Men Evolution

I denne serie optræder Kitty Pryde/Shadowcat som elev på Bayville High sammen med de øvrige yngre X-Men. Kitty har ikke nogen decideret kæreste, men Avalanche, fra broderskabet af onde mutanter forsøger gentagne gange at gøre indtryk på hende, hvilket endda fører til at han kortvarigt slutter sig til X-Men i afsnittet "Joyride".

Ultimate universet

Også i Marvels Ultimate univers optræder Kitty Pryde som medlem af X-Men, men ved siden af dette er hun også i perioder kæreste med Peter Parker (Ultimate Spider-Man). Denne version af Kitty Pryde kan ses under Shadowcat (Ultimate).

Eksterne links