ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Silver Surfer

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Silver Surfer
Silver surfer revelation.jpg
"Silver Surfer: Revelation" nr. 1
Virkeligt navn:

Norrin Radd

Tilknytning:

Defenders, Secret Defenders, Star Masters, The Order

Evner:

Udødelig, overmenneskelig styrke, udholdenhed, reflekser og sanser. Kan manipulere molekyler og energier, kan flyve med overlyshastighed og besidder en "kosmisk sans".

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Debut:

Fantastic Four #48, marts 1966

Skabere:

Stan Lee, Jack Kirby

Oprindeligt bifigur i Fantastic Four, men udviklede sig senere til at få sin egen serie over to omgange.

Baggrund

Norrin Radd var oprindeligt videnskabsmand på en planet som blev truet af Galactus. Mod at Galactus undlod at fortære hans hjemverden tilbød Norin Radd at tjene som hans herold og finde andre verdener som kunne tjene som føde. Først ved mødet med planeten jorden og Alicia Masters begynder Silver Surfer at stille spørgsmålstegn ved hvad han gør og vender sig imod Galactus.

Som straf for at have vendt sig mod Galactus måtte Silver Surfer i en årrække lide under at være bundet til planeten jorden uden mulighed for at vende hjem. I denne periode af sin historie optræder han flere gange i de danske udgivelser af Fantastic Four.

Lee og Moebius

Stan Lee og den franske serieskaber Moebius samarbejdede i 1988 om en mini-serie med Silver Surfer. Silver Surfer: Parable kom i to dele, og blev tildelt Eisner-prisen for "best finite/limited series" i 1989. Grundet nogle baggrundskonflikter i forhold til andre historier, er det blevet spekuleret at denne historie rent faktisk omhandler en alternativ Silver Surfer fra en parallel-verden.

Historien genudgives i bogudgaven Silver Surfer: Parable i maj 2012.

Annihilation

I forbindelse med den nyligt anlagte crossover "Annihilation" mødes Silver Surfer atter med sin tidligere herre Galactus, som tilbyder ham igen at indtræde i rollen som herold.

Film

Silver Surfer er den centrale figur i handlingen i Fantastic Four filmatiseringen "Rise of the Silver Surfer".

Trivia

  • Den amerikanske guitarist Joe Satriani udgav en plade med titlen "Surfing with the alien" hvor Silver Surfer optrådte på omslaget. Tilsyneladende gengældte Marvel Comics dette ved i #13 af anden udgave af Silver Surfer at døbe en af planeterne Satriani. Selv om omslaget er krediteret til en anden kunstner, er der i virkeligheden tale om at man har gengivet en illustration af John Byrne uden tegnerens godkendelse (men med godkendelse fra Marvel Comics, hvilket for nyligt blev afsløret af Comic Book Resources).
  • Da Stan Lee i sin tid overgik fra at være forfatter på Marvels forskellige serier til at være udgiver, hvilket kan ses ved at serierne begynder at have "Stan Lee presents" som en del af indledningen, overdrog han alle de figurer han havde fundet på til Marvels forfattere og tegnere - med undtagelse af Silver Surfer som åbenbart stod hans hjerte specielt nær. Det har indtil for nyligt været den almindelige opfattelse at Marvel ikke udgav noget nyt materiale med Silver Surfer i en lang periode på grund af dette, men Comic Book Resources har siden fundet frem til at Marvel kortvarigt leverede materiale til en fransk udgivelse.