ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Storm (X-Men)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Storm
Storm xmen.jpg
Storm fra X-Men
Virkeligt navn:

Ororo Munroe

Tilknytning:

X-Men, Fantastic Four

Evner:

Kontrol af vejret, flyvning, visse latente magiske evner

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Interpresse, Egmont Serieforlaget

Debut:

Giant-Size X-Men #1, maj 1975

Dansk debut:

Projekt X nr. 1, 1984

Skabere:

Len Wein, Dave Cockrum


Superhelte-figur fra Marvels X-Men-univers.

Storm er en amerikansk/afrikansk kvindelig mutant ved navn Ororo Munroe. Medlem af X-Men, tidligere medlem af Fantastic Four og dronning over det afrikanske land Wakanda. Ororo skulle ifølge serien været et afrikansk ord for skønhed. Storm har en mutantevne til at manipulere vejret, hvilket betyder at hun kan skabe vinde, snevejr, kaste lyn mod sine fjender, og samtidigt er i stand til at flyve. I en række af X-Mens eventyr i rummet har hun vist evnen til også at kunne manipulere "solvinden", og er altså også i stand til at flyve udenfor jordens atmosfære.

Ud over sine mutantevner er Ororo velbevandret i selvforsvar og har uovertrufne evner som lommetyv og til at dirke låse op.

Barndom og ungdom

Ororo Munroe er datter af et blandet amerikansk/afrikansk ægteskab og mistede sine forældre under et luftangreb. Hun blev levende begravet sammen med sine forældre og har siden da lidt af klaustrofobi. Den unge forældreløse Ororo kom i lære hos Cairos bedste tyv og lærte gennem ham at skaffe sig til dagen og vejen. Efter at have rejst rundt til fods i Afrika slog Ororo sig ned som lokal vejrgudinde for en stamme, hvor hun levede indtil Charles Xavier opsøgte hende for at danne det nye hold X-Men.

Da Charles Xaviers første møde med en anden mutant, kendt som The Shadow King også foregår under en rejse i afrika har man i visse nyere historier indlagt et tilfældigt møde hvor Ororo forsøger at stjæle hans tegnebog, for eksempel i X-Men animated episode 61 "Xavier remembers".

Ororos tidlige år som tyv danner baggrund for miniserien "Ororo: Before the Storm" af Marc Sumerak og Carlo Barberi. Oprindeligt udkom historien i fire hæfter. Disse er siden blevet samlet i en trade paperback i miniformat, 13 × 20 cm.

Storm som leder

Storm har i flere perioder optrådt som leder af X-Men, herunder også en periode hvor hun havde mistet sine mutantkræfter. Retten til at forblive leder over X-Men vinder hun i en duel med Cyclops i Farerummet, hvor hun vender Scotts kræfter imod ham.

Storm har også i flere omgange optrådt som leder af The Morlocks, en gruppe mutanter som lever i underjordiske gange adskilt fra resten af samfundet. Navnet på denne gruppe er en reference til "Tidsmaskinen" af H.G. Wells. Også i dette tilfælde vandt Storm retten til at være leder i en duel med den tidligere leder Calisto. Duellen er kontroversiel idet Storm næsten slår Calisto ihjel, vel vidende at The Morlocks omfatter en mutant med evne til at helbrede det dødelige sår. Tidligere har det ellers kun været Wolverine som har brudt med Professor Xaviers politik om at søge ikke-voldelige løsninger og ikke slå ihjel.

I flere X-Men-historier eftertragtes Storm også af forskellige regenter fra andre verdener som ønsker hende til at regere ved deres side, men det blev regenten over Wakanda som skulle trække det lange strå i denne sammenhæng.

Bryllup

I nyere tid er der gennem en retcon blevet tilføjet et ungdommeligt møde med T'Challa, også kendt som Black Panther. Efter at have etableret historien om et ungdommeligt sværmeri mellem Ororo og T'Challa besluttede Marvel sig til at lade de to genoptage forbindelsen i 2006 og holde bryllup midt i det generelle kaos fra Civil War. Efter brylluppet har parret taget mod en invitation om at indgå i Fantastic Four, som efter Civil War har været splittet af modstridende interesser i stridighederne.

Forud for dette havde hun i en række år dannet par med Forge.

Efterfølgende har Black Panther-historien gennemgået en række markante begivenheder. Den oprindelige Black Panther bliver tilsyneladende dræbt i et flystyrt og en ny kvindelig Black Panther dukker op. Spekulationer, som inkluderer Marvels egen markedsføring, går på at den nye Black Panther er Storm i et nyt kostume. Dette ser dog ikke ud til at være tilfældet.

Storm er for nyligt vendt tilbage til X-Men i bladet "Astonishing X-Men". Grunden til hendes tilbagevenden er, at hun som dronning aldrig bliver sagt imod, derfor er selv Emma Frosts sarkasmer et velkomment modspil.

Ultimate X-Men

Storm optræder ligesom de fleste X-Men-medlemmer også i Marvels Ultimate X-Men, se Storm (Ultimate). Hendes forhistorie i denne serie adskiller sig ved at hun er yngre end i den oprindelige serie, og at hun i stedet for at være lommetyv er biltyv da hun første gang bliver kontaktet af X-Men.

X-Men Evolution

I X-Men Evolution optræder Storm sammen med Wolverine, og senere også Beast, som lærer for de unge mutanter. Samtidig er hun tante for Spyke. Deres indbyrdes forhold udforskes specielt i afsnittet "African Storm".

Storm i X-Men-filmene

I X-Men-filmene spilles Storm af Halle Berry, som efter de første to film udtrykte kraftige forbehold for at fortsætte i rollen på grund af den lidt marginale placering Storm havde i forhold til Wolverine og Jean Grey. I den tredje film med en ny instruktør lykkedes det hende at få en mere fremtrædende rolle som efterfølger til Professor X som leder af skolen.

Storms replik "Do you know what happens to a toad when it gets struck by lightning? The same thing that happens to everything else." er et bidrag til manuskriptet til den første X-Men film fra den senere X-Men forfatter Joss Whedon som blev hentet ind for at hjælpe til med manuskriptet kort før filmatiseringen startede.

Eksterne links