ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Z som Zorglub

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« En alarmerende opringning Splint & Co.-historie nr. 64 I skyggen af Z »
« Buddhas fange Splint & Co. (kronologisk) nr. 15 I skyggen af Z »
« SOS fra Bretzelburg Splint & Co. (1. danske serie) nr. 2 I skyggen af Z »
« Exterminator 17 Mini comics nr. 9 Basserne: Rigtige venner... »
 

Z som Zorglub.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Greg
Tegnere: Franquin & Jidéhem
Oversætter: Tonny Lützer
Originaltitel: Z comme Zorglub
Originaludgave: 1961: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Resumé

Fransk dobbeltalbum med Z som Zorglub og I skyggen af Z

Både Kvik og siden Splint bliver hypnotiseret og bortført af mystiske mænd, kun for at vende tilbage med et budskab til greven af Champignac, budskabet om den mægtige Zorglubs nærtstående overtagelse af kloden. Med en hær af hypnotiserede Zor-mænd og fantastiske maskiner og våben, ser det sort ud for verden. Men hvem er den mægtige Zorglub? Og hvorfra kender han greven?

Bagsidetekst, 2. oplag

Zorglub er den farlige...og indimellem er han også morsom, men så er det en ufrivillig fejltagelse. Zorglub er en gal videnskabsmand, og som alle gale videnskabsmænd er han genial. Han har opfundet forskellige bestrålinger, der får andre mennesker til at lystre hans mindste ordre. Med disse stråler vil han skabe sig et verdensrige, enevældigt styret af ham selv, Zorglub. Men han har ikke regnet med Splint, Kvik, Spip, Spirillen og professor Champignac.

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Trivia

  • Det er interessant, at der i førsteudgaven ikke er konsistens omkring hvordan Zor-mændende taler deres Zorsprog. F.eks. da Zorglubs zormobil går i stykker efter hans besøg hos greven, siger zormanden Det-er-ka-bu-ra-to-ren!. Men senere, da Kvik og betjent Bosser køres igennem zor-programmeringes-maskinen, taler Bosser "korrekt" baglæns Zor-sprog. Sådan er der flere steder hvor der skiftes mellem normalt sprog i stavelser, og baglæns zor-sprog. Oversætteren må have haft sine problemer med af finde ud af, hvad han skulle bruge!
  • Greg har skrevet historien, og Jidéhem har assisteret med baggrundene.

Andre udgaver

Albummet er også udgivet i ombrudt form i serien Mini comics som nr. 9.

Forsider