ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Marvel Girl

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Marvel Girl
Marvel Girl.jpg
Virkeligt navn:

Jean Grey

Tilknytning:

X-Men

Evner:

Telekinese

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget

Debut:

X-Men #1, september 1963

Skabere:

Stan Lee og Jack Kirby

Marvel Girl, med det borgelige navn Jean Grey, var en del af det oprindelige hold af X-Men, der blev samlet af Professor Xavier. Hun er det første og i lang tid eneste kvindelige medlem af holdet.

Som eneste kvindelige medlem af gruppen var Marvel Girl næsten selvskrevet til en del opmærksomhed fra sine mandlige holdkammerater. I en periode ser hun ud til at være interesseret i Angel, mens holdlederen Cyclops går rundt og slår knuder på sig selv uden at kunne finde en måde at indrømme sine følelser for hende.

Selv Professor Xavier ser ud til at have følelser for hende. I et kort øjeblik et af de tidlige hæfter dukker dette op som en tankeboble, men han skyder straks sine følelser bort som upassende i forhold til en af sine egne studerende.

De skjulte følelser kommer imidlertid atter op til overfladen i forbindelse med historien om Onslaught (på dansk Ragnarok) som blandt andet er en personificering af Xaviers fortrængte følelser.

Marvel Girl dør på et tidspunkt i forsøg på at redde resten af X-Men under deres tilbagevenden fra en rejse i rummet. Hun genopstår dog under navnet Phoenix. Efter historien om Phoenix vender Jean Grey tilbage som Marvel Girl i serien X-Factor.

I nyere historier har Rachel Summers, en datter af Jean Grey og Scott Summers fra en alternativ fremtid overtaget navnet Marvel Girl, ligesom hun tidligere optrådte under navnet Phoenix.

I Fantastic Four optræder også en Marvel Girl som ikke har relation til disse figurer, hun er derimod datter af Doctor Doom og Invisible Woman i en alternativ fremtid. Oprindeligt optrådte hun under navnet Valeria von Doom, men da Chris Claremont aldrig nåede at forklare hvor Valeria kom fra blev hun efterfølgende bragt ind i Fantastic Four universet som barn af Sue og Reed Richards.