ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tema-artikel: Rigdom

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Tegneseriens univers byder på en række velhavende figurer der langt overgår eller når op på siden af virkelige velhavere som Bill Gates eller pengestærke historiske familier som Vanderbilt eller Hilton. I visse tilfælde krydser de to virkeligheder endda hinanden når for eksempel Stan Lee arbejder på et animations-projekt med arvingen Paris Hilton.

Tegneseriens rigdomme kan endda nå højder hvor det er nødvendigt at tilføje nye ord. For eksempel blev Onkel Joakims formue i mange år opgjort til at være på flere "fantasilioner".

Rigmænd som Onkel Joakim og hans konkurrent Anderbilt fremstilles ofte som benhårde eksponenter for den amerikanske kapitalisme med helt frie markedskræfter og self-made personer der arbejder sig op fra at være avisdreng til at være mange-millionær.

Rigdom
Rigdom kommer af rig, der i dag betyder velbemidlet. Ifølge Nudansk ordbog og Dansk Etymologisk ordbog har det også haft betydningerne mægtig, stærk, fornem og er beslægtet med det latinske ord for rex, konge, og det gotiske reiks, hersker. En sideform af dette finder vi i gamle galliske navne, der slutter på -rix, præcis som vi kender det fra Asterix.

Indenfor superhelte-genren bruges rigdommen ofte til at forklare hvorfor helten kan koncentrere sig om sit job med at bekæmpe forbrydere og have råd til kostbart udstyr som privatfly, laboratorier og avanceret teknologi. Visse helte kombinerer dette ved at lade deres civile identitet levere udstyr til deres hemmelige aktiviteter og drive profitable virksomheds-imperier ved siden af.

Batman drager for eksempel nytte af Wayne Industries udviklingsprogrammer, mens Iron Man igennem Stark Industries har nære forbindelser til våbenindustrien. For Iron Man indgår forretningsverdenens kampe også som en del af handlingen, mens de for Batman er mindre fremtrædende.

Ikke alle tegneserie-rigmænd er dog benhårde kapitalister - i Batman ses Bruce Wayne ofte som bidragsyder til forskellige velgørende formål, mens en gruppe som Fantastic Four bruger udbyttet af Reed Richards mange opfindelser til at fremme videnskabelig forskning.

Verdens rigeste tegneseriefigurer

Igennem de seneste år har magasinet Forbes, som også udgiver en liste over verdens 500 rigeste personer, samlet en liste over verdens 15 rigeste fiktive personer, hvor flere tegneseriefigurer optræder på.

Tegneserie-figurer på listen over verdens rigeste fiktive personer

1. Oliver Daddy Warbucks (fra Little Orphan Annie) - 36,2 milliarder dollars
2. C. Montgomery Burns (fra Simpsons) - 16,8 milliarder dollars
3. Joakim von And - 10,9 milliarder dollars
4. Richie Rich - 10,7 milliarder dollars
7. Bruce Wayne (aka. Batman) - 6,8 milliarder dollars
8. Tony Stark (aka. Iron Man) - 3,8 milliarder dollars
Kilde: forbes.com