ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Greg"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
(Eksterne links)
 
(36 mellemliggende versioner af 7 andre brugere ikke vist)
Linie 1: Linie 1:
{{stub}}
+
{{Person-infoboks
[[Image:greg.jpg|frame|right]]
+
| Billede = [[Fil: Greg.jpg|200px]]
Greg (Michel Regnier). Fransk tegner og manuskript-forfatter, 1931-1999.
+
| Navn    = Michel Louis Albert Regnier
 +
| Født    = 5. maj 1931 i Ixelles
 +
| Død    = 29. oktober 1999 i Paris
 +
}}
  
Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om [[August Julius]], selvom han har tegnet på flere andre serier også.
+
Den fransk-belgiske manuskriptforfatter og tegner med døbenavnet '''Michel Louis Albert Regnier''' brugte indimellem navnet '''Louis Albert''', men endnu oftere pseudonymet '''Greg'''.
  
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernhard Prince]] og [[Comanche]] (på dansk ''Red kelly''), begge tegnet af [[Hermann]]. Han har været med til at skrive flere albums af [[Splint og Co|Splint & Co.]], eksempelvis [[Ægget fra fortiden]], [[Buddhas fange]] og historierne i Zorglubs univers  m.fl., samt historier til [[Clifton]] og [[Kloro]] serierne, [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Columbine]] og historien til tegneserien [[Go West]] (tegnet af [[Derib]]), og utallige andre.
+
== Greg som tegner ==
 +
Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om [[August Julius]], selvom han har tegnet flere andre serier også, f.eks. en opdateret variant af [[Alain-Saint Ogan]]s klassiske tegneserie [[Zig et Puce]].
  
[[Kategori:Greg]] [[Category:Europæiske Tegnere]]
+
== Greg som forfatter ==
 +
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernard Prince]] og [[Red Kelly]] (''Comanche''), begge tegnet af [[Hermann]], samt [[Bruno Brazil]], tegnet af [[William Vance]]. Han har været med til at skrive flere album om [[Splint & Co.]], eksempelvis [[SOS fra Bretzelburg]], [[Buddhas fange]] og historierne i [[Zorglub]]s univers, samt historier til serierne [[Clifton]], [[Kloro]], [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Colombine]] og historien til tegneserien [[Go West]], tegnet af [[Derib]], og utallige andre.
 +
 
 +
Greg var desuden chefredaktør på [[seriemagasinet Tintin]] fra 1965 til 1974 og arbejdede for forlaget [[Dargaud]] i årene efter.
 +
 
 +
== Værker ==
 +
: ''listen er ikke komplet''
 +
=== Egne serier ===
 +
*[[August Julius]]
 +
*[[Bernard Prince]]
 +
*[[Bruno Brazil]]
 +
*[[Broder Bøvs]]
 +
*[[Red Kelly]]
 +
*[[Oliver og Colombine]]
 +
*[[Colby]]
 +
*[[Corentin Felts eventyrlige liv]]
 +
*[[Line]]
 +
 
 +
=== Clifton ===
 +
*[[De duivelse dwergen]]
 +
*[[Tyven, der lo]]
 +
 
 +
=== Lucky luke ===
 +
*[[Dalton-brødrenes endelige hævn - og andre historier]]
 +
 
 +
=== Sjarly ===
 +
*[[Sjarly og de andre]]
 +
*[[Køb noget Sjarly]]
 +
 
 +
===Splint & Co.===
 +
*[[I skyggen af Z]]
 +
*[[SOS fra Bretzelburg]]
 +
*[[Z som Zorglub]]
 +
*[[Buddhas fange]]
 +
 
 +
=== Enkeltudgaver ===
 +
*[[Domino]]
 +
*[[Go West]]
 +
*[[Alice i eventyrland (Superserien)]]
 +
*[[Parodier (album)]]
 +
 
 +
== Eksterne links ==
 +
* [https://fr.wikipedia.org/wiki/Greg#cite_ref-nom_1-0 fr.wikipedia.org]
 +
* [http://michel.greg.free.fr/ michel.greg.free.fr]
 +
* [https://www.lambiek.net/artists/g/greg.htm lambiek.net]
 +
* [http://www.zilverendolfijn.nl/zd/zd.pl?a=fc&c=1&kt=EN&s=c&k=GREG&f=sa zilverendolfijn.nl]
 +
 
 +
[[Kategori: Europæiske forfattere]] [[Kategori: Europæiske tegnere]] [[Kategori: Greg]] [[Kategori: Bernard Prince]] [[Kategori: Red Kelly]] [[Kategori: August Julius]] [[Kategori: Splint & Co.]] [[Kategori: Broder Bøvs]] [[Kategori: Redaktører]]

Nuværende version fra 9. jan 2019, 10:14

Greg.jpg
Michel Louis Albert Regnier
Født:

5. maj 1931 i Ixelles

Død:

29. oktober 1999 i Paris

Den fransk-belgiske manuskriptforfatter og tegner med døbenavnet Michel Louis Albert Regnier brugte indimellem navnet Louis Albert, men endnu oftere pseudonymet Greg.

Greg som tegner

Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om August Julius, selvom han har tegnet på flere andre serier også, f.eks. en opdateret variant af Alain-Saint Ogans klassiske tegneserie Zig et Puce.

Greg som forfatter

Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om Bernard Prince og Red Kelly (Comanche), begge tegnet af Hermann, samt Bruno Brazil, tegnet af William Vance. Han har været med til at skrive flere album om Splint & Co., eksempelvis SOS fra Bretzelburg, Buddhas fange og historierne i Zorglubs univers, samt historier til serierne Clifton, Kloro, Broder Bøvs, Oliver og Colombine og historien til tegneserien Go West, tegnet af Derib, og utallige andre.

Greg var desuden chefredaktør på seriemagasinet Tintin fra 1965 til 1974 og arbejdede for forlaget Dargaud i årene efter.

Værker

listen er ikke komplet

Egne serier

Clifton

Lucky luke

Sjarly

Splint & Co.

Enkeltudgaver

Eksterne links