ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Apache

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Apaches)
Skift til:navigering, søgning
Kronologisk rækkefølge Fort Navajo »
 

Blueberry Apache.jpg

Løjtnant Blueberry 0
Forfatter: Jean Giraud
Tegner: Jean Giraud
Oversætter: Jens Peder Agger
Originaltitel: Apaches
Originaludgave: 2007: Dargaud
Format: 72 sider (?) farver 223 × 294 mm

Danske albumudgaver:

Norske bogudgaver:

Farvelagt af Florence Breton, Scarlett Smulkowski, Claire Champeval og Jean Giraud.

Apache er den samlede beretning om, hvordan Blueberry havnede i Arizona efter borgerkrigen og mødte apachehøvdingen Geronimo. Historien, som Blueberry under sin rekonvalescens bidvis fortæller til journalisten John Campbell fra sin sygeseng i albummene Tombstone, Geronimo og Dust, fremstår her som en helhed. Jean Giraud har tilføjet nye tegninger og hele sider, ligesom teksten er delvis genskrevet, og der i et vist omfang er foretaget nyfarvelægning.

Historien udspiller sig i vinteren 1865-66 umiddelbart før Blueberrys ankomst til Fort Navajo, hvilket som bekendt indleder den originale series bind 1. Den udgives derfor i Danmark som Blueberry bind 0.

Forlagets resumé

November 1865. Der er gået otte måneder, siden den amerikanske borgerkrig sluttede. Løjtnant Blueberry er sammen med pastor Younger og hans datter Caroline på vej med diligencen til Fort Mescalero, hvor kommandant Noonan forventer at modtage en eliteofficer.

Men Blueberry er langtfra kommet sig over borgerkrigens rædsler og forsøger at drukne sine traumer i alkohol. Der strejfer indianere om i området, og rejsen viser sig at blive en nedstigning til helvede, badet i mudder og blod.

Bedre bliver det ikke af, at den rigide pastor Younger har en ganske særlig mission. Han har sat sig for at civilisere forældreløse indianerbørn på fortets børnehjem.

Da indianerhøvdingen Geronimo tages til fange, kommer både Blueberry og miss Caroline i et alvorligt dilemma. For ifølge Geronimo er Blueberrys skæbne formet af ørnens flugt. Det er ham, der viser vej ...

Forsider m.m.

Anmeldelser