ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Blueberry (Egmonts bogserie)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Den populære serie om løjtnant Blueberry er - foruden i album - udgivet i indbundne bøger på mange sprog. Egmonts serie blev udgivet på dansk, norsk og tysk. Cobolt udgiver en bogserie i større format, den udgives også på svensk og bygger på den franske integrale fra Dargaud.

 
Blueberry logo.jpg
 
 

Egmonts bogserier

Danske Egmont Serieforlaget har genudgivet 34 af Blueberry-albummene i 12 indbundne bøger i samme format som deres Asterix- og Lucky Luke-bøger.
Bogserien er udgivet i Danmark, Norge og Tyskland. Den norske og den danske udgave har samme indhold og design og blev redigeret fra Norge.
Den norske redaktion fik fremskaffet en række interessante artikler, men desværre er disse oversat ukritisk og ikke tilpasset danske forhold. F.eks. påstår man i artiklen Jijé og Blueberry i bog 10, at Jijé kun har tegnet nr. 4 og nr. 5 i serien Luftens Ørne. Dette er meget langt fra virkeligheden, det er en undersættelse fra norsk og gælder Jaktfalkene nr. 4 og 5.

Den danske serie sluttede efter 12 bøger, som omfatter 34 album. Da manglede kun ét album af Giraud, det nyeste, og tre album af Charlier (sammen med Wilson) om Blueberrys unge år.

I Norge og Tyskland fortsatte bogserien, så den indeholder alle Charliers og Girauds Blueberry-album, og den fortsatte endvidere med Corteggiani og Blanc-Dumonts album om Blueberrys unge år. Den norske serie sluttede efter 17 bøger og Blueberrys unge år nr. 12, mens den tyske serie fortsætter.
Efter nr. 13 er nummereringen lidt forskellig for den tyske og den norske bogserie, fordi Girauds nyeste album er tysk bog nr. 0 og norsk bog nr. 14.

Blueberry-bog nr. 1: Ungdom og borgerkrig

Blueberry-bog nr. 2: Fort Navajo

Blueberry-bog nr. 3: Lovløst land

Blueberry-bog nr. 4: Siouxerne og jernhesten

Blueberry-bog nr. 5: U.S. Marshal

Blueberry-bog nr. 6: Guldfeber

Blueberry-bog nr. 7: Chihuahua Pearl

Blueberry-bog nr. 8: Angel Face

Blueberry-bog nr. 9: Den lange march

Blueberry-bog nr. 10: Sidste kort

Blueberry-bog nr. 11: Skygger over Tombstone

Blueberry-bog nr. 12: O.K. Corral

Ikke udgivet på dansk

Blueberry-bog nr. 13 (norsk / tysk): Missouris dæmoner

Blueberry-bog nr. 14 (norsk) / 0 (tysk): Apasher

Blueberry-bog nr. 15 (norsk) / 14 (tysk): Vejen til Atlanta

Blueberry-bog nr. 16 (norsk) / 15 (tysk): Lincoln må dø

Blueberry-bog nr. 17 (norsk) / 16 (tysk): Slagteren fra Cincinnati      

Blueberry-bog nr. 17 (tysk): Fortidens skygger

Blueberry-bog nr. 18 (tysk): Mørkets dag

Blueberry-bog nr. 19 (tysk): Mand mod mand

Forsider

Blueberry - dansk bogserie

Legenden om Blueberry - norsk bogserie

Den norske bogseries bind 1-12 er identiske med den danske bogserie. Derudover indeholder serien Girauds nyeste Blueberry-historie, Charliers historier om Blueberrys unge år samt de nyere historier til og med Blueberrys unge år nr. 12, Slagteren fra Cincinnati.

Legenden om Blueberry - norsk genudgave

Serien genudgives på norsk i bøger med kartonomslag og ændret nummerering.

Blueberry Chroniken - tysk bogserie

Den tyske bogseries bind 1-12 har samme tegneserieindhold som den danske bogserie, men omslagene er forskellige. Derudover indeholder serien Girauds nyeste Blueberry-historie, Charliers historier om Blueberrys unge år samt alle de nyere historier af François Corteggiani og Michel Blanc-Dumont.

Moebius - engelsk bogserie

Indeholder Den unge Blueberry 1-3 og Løjtnant Blueberry 7-22 med 3-6 album pr. bog samt en del ekstramateriale. Se også artiklerne Moebius (bogserie) og Blueberry på engelsk.

Eksterne links