ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Fort Navajo (bog)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


« Ungdom og borgerkrig Seriel rækkefølge Lovløst land »
« Apacher Kronologisk rækkefølge Lovløst land »
 

Blueberry bog 02.jpg

Blueberry-bog 2
Forfatter: Jean-Michel Charlier
Tegnere: Jean Giraud & Jijé
Originaltitel: Fort Navajo
Format: 168 sider (?) farver 224 × 292 mm

Danske udgaver:

Tegneserierne er oversat af Inge Då, artiklerne er oversat af Per Vadmand.

Forlagets beskrivelse

Borgerkrigen er forbi. Vi befinder os i året 1868, og Blueberry er udstationeret på Fort Navajo i det sydøstlige USA. De tre album, som er optrykt i denne bog - Fort Navajo, Torden i vest og Ensomme Ørn - er begyndelsen på historien om løjtnant Blueberry. Der er krig mod apacherne, og Blueberry bliver sendt ud for at forhandle. Ganske vist har han mange fjender både i egne rækker og blandt indianerne, men Blueberry er kendt som den sejeste officer i det amerikanske kavaleri, og som sædvanlig løser han opgaven på sin egen måde.

Indhold

Udgaver og forsider

Den danske udgave er redigeret fra Norge, hvor bogen også er udgivet. En lignende udgave findes på tysk, dog med en anden forside. Forsiderne fra de tre album er trykt i bogen i reduceret størrelse.
En lignende fransk bog udkom i 2012. Den indeholder noget mere ekstramateriale end de nordeuropæiske udgaver og er i lidt større format, ca. 24½ × 32 cm. Den udkom på svensk i 2015.
I 2017 genudgav norske Egmont bogen med kartonomslag og uden albumforsider og artiklen om Cochise.