ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Guldfeber (Blueberry)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


« U.S. Marshal Kronologisk rækkefølge Chihuahua Pearl »
 

Blueberry bog 06.jpg

Blueberry bog 6
Forfattere: Jean-Michel Charlier & Jean Giraud
Tegner: Jean Giraud
Format: 144 sider (?) farver 224 × 292 mm

Danske udgaver:

Skurkene i hovedhistorien tegnet af Boucq.
Fra bogen Superstition Mountains.


Per Vadmand har oversat de indledende artikler og Torden over Sierraen.
Inge Då har oversat Den gale tyskers guldmine og Genfærdet skyder med guldkugler.

Forlagets beskrivelse

Blueberry er trukket i civil igen og arbejder som sherif i en lille ørkenby i Arizona. Sammen med sin gamle ven og assistent Jim McClure, drages han ind i en historie, der handler om guld og grådighed. Der tales om store mængder guld dybt inde i Arizonas ørkenområder, og guldfeberen raser. I dette sjette bind om Blueberry, bringer vi historien om von Luckners guldmine og historien Torden over Sierraen - der også handler om guld.

Indhold

Trivia

I forbindelse med Lucky Lukes 25-års jubilæum hyldede Jean Giraud Morris i Pilote Annuel 1973 ved at gentegne side 17 fra Grønskollingen med Blueberry i hovedrollen. Morris takkede ved at tegne side 10 fra Den gale tyskers guldmine med Lucky Luke i hovedrollen. De to sider sammen med de to originale sider kan læses i denne bog i artiklen Morris og GIR. Siderne er første gang udgivet på dansk i Lucky Luke-albummet En stakkels, ensom cowboy.

Andre udgaver

Norsk og tysk

Den danske udgave er redigeret fra Norge, hvor bogen også er udgivet. En lignende bogserie findes på tysk, dog med en anden forside. Efter fransk model findes også en tysk luksusudgave i overstørrelse, se Superstition Mountains.

Svensk

Amerikansk

En lignende bog er udgivet i USA med titlen Moebius 9: Blueberry.

Forsider