ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mørke tider

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« De første ord Birger og Viola nr. 2 Som i et æventyr »
«       »
« Sammy: Dobbeltspil i Hollywood Albumklubben Trumf nr. 14 'Sjukkerne: Bøffer, bisser og bananer »
 

Birger og Viola 2.jpg

Birger og Viola 2
Forfatter: Bernard Hislaire
Tegner: Bernard Hislaire
Originaltitel: Les jours sombres
Originaludgave: 1982: Dupuis

Danske udgaver:

Resumé

I albummets første kapitel, "Lørdag eftermiddage," har de unge kærester Birger og Viola det godt sammen. De tilbringer lange, lykkelige eftermiddage sammen næsten uden at sige et ord. Men i andet kapitel, "Mørke tider," dukker en misforståelse op, der truer deres lykke: Birger tror, at Viola har fundet en anden. Først til sidst opdager han, hvordan tingene hænger sammen, men da har han gjort sig uvenner med både Viola og sin far.

Om albummet

Hvor tonen i første album var let, bliver den her mere dyster. De to hovedpersoner får ikke engang hinanden til sidst. Til gengæld er der gjort mere ud af persontegningen. Hvor Viola i bind 1 blot er en æterisk, verdensfjern skønhed, får hun her personlighed. Vi finder ud af, at hun ikke kan fordrage det, når folk stiller hende en masse spørgsmål. Veninden Nina kommer med denne rammende karakteristik af de elskende: "To tavse og tilbageholdende hjerter, som kun kender en udvej... at vige udenom!"

Klart værd at læse, men få endelig også bind 3 med, så det hele ikke bliver alt for mørkt!

Forsider