ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Captain Kentucky (bog)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Pertwillaby-fortællingerne Kronologisk rækkefølge Hall of Fame - Don Rosa 1 »
 

Kaptajn Kentucky.jpg

   
Forfatter & tegner: Don Rosa
Oversætter: Thomas Schrøder
Originaltitel: Captain Kentucky
Format: sort-hvid

Danske udgaver:

Andre udgaver:

Forlagets beskrivelse

Er det en fugl? Er det et fly? Er det Superman?
Overhovedet ikke! Det er Captain Kentucky - Louisevilles katastrofe af en superhelt!

Eventyrerne fra "Pertwillaby-fortællingerne" fortsætter i denne bog: Lancelot Pertwillaby starter på et nyt kapitel i sit liv som reporter på avisen Louisvilles Times, men allerede på første dag på jobbet bliver han udsat for (okay, det bliver dumpet ned i hovedet på ham) det radioaktive affald octa-hexa-snask. Ud af octa-hexa-snasket opstår Captain Kentucky - Louisvilles (og verdens) eneste superhelt.
Louisville har aldrig været mere sikk... æh ... usikker ...

Captain Kentucky kørte som avisstribe i The Louisville Times hver lørdag i årene 1979-1982. Det er en af de mest unikke avisstriber nogensinde - ligesom den er en af de mest referencefyldte og personlige avisstriber nogensinde. Arbejdet med den var mere omfattende end Don Rosas hovedværk "Her er dit liv, Joakim".

Don Rosa er kendt som en af vor tids største og nyskabende Disney-serieskabere. Hans finurlige sans for detaljer og for at skrue en storslået historie sammen har givet ham fans verden over og indbragt ham mange priser og hædersbevisninger. Denne bog indeholder andet skridt i starten af hans glorværdige karriere, der begyndte med "Pertwillaby-fortællingerne".