ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den sidste Sværdfisk

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Moloks skrig Blake og Mortimers eventyr nr. 28 Otte timer i Berlin »
Blake og Mortimer (uden dansk nr.)   »


 

Den sidste Sværdfisk.jpg

Blake og Mortimers eventyr 28
Forfatter: Jean Van Hamme
Tegnere: Teun Berserik & Peter van Dongen
Oversætter: Troels Hughes Hansen
Originaltitel: Le Dernier Espadon
Originaludgave: 2021: Éditions Blake et Mortimer
Format: 72 sider indbundet (?) farver ca. 23½ × 31½ cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

I januar 1948 på en mørk landevej tredive miles uden for London nærmer en solid sedan sig den militære lufthavn ved Hasley. I bilen befinder sig major Rubert Humbletweed, der skal på en hemmelig mission til Mellemøsten for den britiske generalstab. Få dage senere ankommer en mystisk enarmet tysker gedulgt fra Paraguay til en stormomsust kyststrækning i det nordvestlige Irland.

I Centaur Club i London finder professor Mortimer hverken behag i den tørstegte roastbeef eller hans ven kaptajn Blakes anmodning. Blake vil have Mortimer til at rejse til Pakistan for at ændre aktiveringskoderne i de resterende fem eksemplarer af Sværdfiskene – de enestående kampfly, professoren har opfundet, og som befinder sig på Makran-basen. Efter Indiens nylige selvstændighed og Pakistans løsrivelse er britisk militær tilstedeværelse mildt sagt uvelkommen i landet.

Blake selv, som for nylig har overtaget ledelsen af den britiske kontrapionage, MI5, må haste til Ulster, hvor en af hans agenter giver foruroligende meldinger om aktiviteter i Den Irske Republikanske Hær, IRA. Langsomt begynder det at stå klart for briterne, at scenen er sat for et monumentalt terrorangreb med internationale tråde. Men hvem kan de efterhånden stole på? Og hvor, hvornår og hvordan vil det finde sted?

Forsider

Eksterne links