ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den gule fare

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
«   Blake og Mortimers eventyr nr. 1 Mortimers flugt »
«   Blake og Mortimers klassiske eventyr nr. 1   »


 

Blake og Mortimer 01.jpg

Blake og Mortimers eventyr 1
Forfatter: Edgar P. Jacobs
Tegner: Edgar P. Jacobs
Originaltitel: Le secret de l'espadon tome 1

Danske udgaver:

Bagsiden af 1. udgave

1. del af 3.

1. udgave er på 68 sider og måler ca. 22 × 29½ cm. Oversat af Freddy Milton.
2. udgave er på 64 sider og måler 227 × 302 mm. Oversat af Ole Steen Hansen.

Kampen om verdensherredømmet gik som føljeton i seriemagasinet Tintin fra det allerførste nummer den 26. september 1946 til 8. september 1949.

På fransk blev historien først udgivet i to album 1950-1953. I 1964 kom en samlet udgave, og i 1984-1986 kom så en udgave i tre bind.

På dansk blev historien først udgivet i 1987-1988 i en trebindsudgave, der bygger på den franske udgave fra 1984-1986.

Resumé

De onde tibetanere, "De gule", ledet af kejser Basam Damdu, laver et lynangreb mod alle verdens hovedstæder og overtager verdensherredømmet på en nat. Nu er det op til Blake og Mortimer at flygte til deres hemmelige skjulested og koordinere modangrebet.

Bagsidens beskrivelse

"Kampen om verdensherredømmet" er den første BLAKE OG MORTIMER-episode. Edgar P. Jacobs begyndte arbejdet med den over 150 sider lange historie i 1946, hvor nazismen og dens krav om verdensherredømme netop var knust, og hvor verden endnu var i chok over anden verdenskrig. Men var faren virkelig drevet over? Eller ville en anden diktator dukke op og fortsætte vanviddet? Det er det spørgsmål som "Kampen om verdensherredømmet" er bygget op omkring.

Jacobs' menneskesyn er forældet i dag. Men han giver en forbilledlig skildring af den angst, som datidens mennesker følte, efter med en hårsbredde at være sluppet for den helt store katastrofe. Derigennem er "Kampen om verdensherredømmet" et interessant og spændende historisk dokument.

Herudover er "Kampen om verdensherredømmet" et bevis på Jacobs' usædvanlige fortælletalent. Med denne historie har han haft indflydelse på den europæiske tegneseries udvikling som få andre. Således er "Kampen om verdensherredømmet" en klassisk milesten i tegneseriens historie, en myte, hvis lige næppe nogen sinde bliver frembragt.

Forsider