ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Truslen mod Hongkong

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Shakespeares testamente Blake og Mortimers eventyr nr. 25 Mekongs biflod nummer tusind »
«   Blake og Mortimer (uden dansk nr.)   »


 

Truslen mod Hongkong.jpg

Blake og Mortimers eventyr 25
Forfatter: Yves Sente
Tegnere: Teun Berserik & Peter van Dongen
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: La vallée des immortels tome 1
Originaludgave: 2018: Éditions Blake et Mortimer
Format: 64 sider indbundet (?) farver ca. 23½ x 31½ cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Det kejserlige palads i Lhasa – og tyrannen Basam-Damdu – bliver udslettet af en eskadrille britiske »Sværdfisk«, og verden ånder lettet op over Tredje Verdenskrigs afslutning. Men mens Mao Zedongs kommunister i nabolandet Kina støder sammen med Chiang Kai-sheks nationalister, der trækker sig tilbage til øen Taiwan, får krigsherren general Xi Li fingre i et oldgammelt manuskript, som måske sætter ham i stand til at lade Kina genopstå som kejserrige – med ham selv som kejser.

Kaptajn Blake er travlt optaget af at organisere forsvaret af den britiske koloni Hongkong midt i den blodige magtkamp, mens professor Mortimer i London er nysgerrig efter at studere den lidenskabelige kinesiske arkæologi – og snart er på vej til Hongkong med to ærinder: Dels at overbringe en pakke med ømtåleligt indhold til konservatoren på Paladsmuseet, dels at lægge sidste hånd på sin nyeste opfindelse, »Skylantern«, der formentlig kan beskytte den britiske kronkoloni.

Oberst Olrik, tidligere militærrådgiver for diktatoren Basam-Damdu, udnytter den kaotiske situation ved at tilbyde sine tjenester til general Li med henblik på at opnå personlig hævn over sine ærkefjender briterne og i særdeleshed Blake og Mortimer.

Første bind af to, der begynder præcis der, hvor Kampen om verdensherredømmet slutter.

Forsider

Anmeldelser