ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Septimusstrålen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« De fem lorders ed Blake og Mortimers eventyr nr. 22 Plutarchs stav »
«   Blake og Mortimer (uden dansk nr.)   »


 

Septimus.jpg

Blake og Mortimers eventyr 22
Forfatter: Jean Dufaux
Tegnere: Antoine Aubin & Étienne Schréder
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: L'onde Septimus
Originaludgave: 2013: Éditions Blake et Mortimer
Format: 80 sider (?) farver

Danske udgaver:

Historien er en fortsættelse af Det gule mærke. De kyndige vil vide, at Septimus døde i slutningen af Det gule mærke. Eller gjorde han nu også det? – ser man på forsiden tyder noget jo på, at han i højeste grad er i live – og mere end nogensinde kunne man sige!

Forlagets beskrivelse

Professor Mortimer forsøger at genskabe doktor Septimus' telecephaloskop med henblik på at udnytte det inden for psykiatrien. Men han har ikke held med at få apparatet til at fungere og forstår ikke, hvor den kraftige interferens, der spolerer hans forsøg med megastrålen, kommer fra. Kaptajn Blake er optaget af en usædvanlig sag, som fører til Bedlam Sindssygeanstalt, hvor major Blanks og hele hans deling er interneret med en ukendt lidelse, der får dem til at opføre sig aparte. Hvad Blake og Mortimers gamle ærkefjende, oberst Olrik, angår, har han søgt glemsel i Lilly Sings morfinhule efter de pinsler, som Septimus udsatte ham for få måneder tidligere. Samtidig vandrer en mystisk skikkelse iført bowlerhat manisk rundt i Londons gader og spørger efter Guinea Pig.

Jean Dufaux og Antoine Aubin, med hjælp fra Étienne Schréder, er vendt tilbage til et af verdens mest mytologiske tegneseriealbum, Edgar P. Jacobs' Det gule mærke fra midten af 1950'erne. Med Septimusstrålen udbygger de myten og fortæller de dramatiske begivenheder, der fulgte.

Forsider

Anmeldelser