ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

De fem lorders ed

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Orfeus' port Blake og Mortimers eventyr nr. 21 Septimusstrålen »
«   Blake og Mortimer (uden dansk nr.)   »


 

De fem lorders ed.jpg

Blake og Mortimers eventyr 21
Forfatter: Yves Sente
Tegner: André Juillard
Originaltitel: Le Serment des cinq Lords
Originaludgave: 2012: Éditions Blake et Mortimer
Format: 72 sider (?) farver 236 × 316 mm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Vinteren 1954. Under en gæsteforelæsning på Ashmolean Museum, universitetet i Oxfords berømte arkæologiske samling, forsøger professor Mortimer at hjælpe museets konservator, professor Diging, hans unge assistant Lisa Pantry og vagtmesteren Mac Tearaway med at opklare en række gådefulde tyverier fra museet. En mystisk skikkelse klædt i hvid toga stjæler tilsyneladende ret værdiløse genstande.

Mortimers mistanke falder i første omgang på den noget enfoldige medhjælper Alfred, men da kaptajn Blake samtidig erfarer, at to af hans studiekammerater fra universitetet, lord Pitchwick og lord Toodle, har lidt en pludselig og voldsom død, øjner han en forbindelse mellem tyverierne og mordene – og frygter, at lord Bowmore og lord Davlon kan blive de næste ofre. Sammen med en mystisk femte lord er de nemlig med i et hemmeligt selskab, der knytter sig til Lawrence af Arabien.

Yves Sente og Juillard har denne gang skabt en ægte whodunit-historie uden oberst Olrik, uden fantastiske elementer og uden nogens ønske om at overtage verdensherredømmet - men til gengæld i ægte Agatha Christie-stil med tyk, britisk atmosfære og delikate afsløringer vore to venner imellem.

Forsider

Anmeldelser