ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Folk og fæ i himmelrummet – Linda og Valentins galaktiske leksikon

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Folk og fæ i himmelrummet 2.jpg

Linda og Valentin  
Forfatter: Pierre Christin
Tegner: Jean-Claude Mézières
Oversætter: Jens Peder Agger
Originaltitel: Les Habitants du Ciel
Originaludgave: 1991: Dargaud
Format: 88 sider (?) farver 227 × 296 mm

Danske udgaver:

Folk og fæ i himmelrummet er et leksikon over alle de mærkelige væsener, Linda og Valentin har mødt igennem deres rejser.

I Frankrig udkom 2. udgave af bogen i 2000. Lidt misvisende har den titlen Folk og fæ i himmelrummet 2.

Cobolts nyudgave bygger på den franske 2. udgave, men er ændret noget. Bl.a. har ryggen et motiv og tekst, der passer til bogserien Linda og Valentins samlede eventyr.

Forlagets beskrivelse

Folk og fæ i himmelrummet? Ja, hvad er det for folk der lever derude blandt stjernerne? Hvordan ser de ud? Hvordan lever de? Hvilke fantastiske dyr kan man finde på de fjerne planeter? Disse spørgsmål, som mennesker har stillet sig i århundreder, bliver nu langt om længe besvaret med dette epokegørende galaktiske leksikon, udarbejdet af de to agenter i rumtidstjenesten, Linda og Valentin.

Alle de skabninger som de to har mødt under deres mange missioner, beskrevet af Christin og Mézières i enogtyve album, bliver omtalt her i bogen. De nyttige, de farlige, flokdyrene, individualisterne, humanoiderne og de mytiske. Eksotisk dyre- og planteliv, fremmedartede civilisationer og forbløffende – og ofte farlige – enkeltindivider beskrives i detaljer. Og allervigtigst måske, så giver dette leksikon sin læser et fascinerende indtryk af den mangfoldighed af liv der præger universet. For som shingouzerne siger: »Der skal lidt af hvert til at udgøre et univers«.

Forsider mm.

Anmeldelser