ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Fortællinger fra rummet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Fortællinger fra rummet.jpg

Linda og Valentin  
Forfatter: Pierre Christin
Tegner: Jean-Claude Mézières
Originaltitel: Mézières et Christin avec...
Originaludgave: 1983: Dargaud

Danske udgaver:

Fortællinger fra rummet indeholder en række historier af Jean-Claude Mézières - de to Linda og Valentin-historier er efter manuskript af Pierre Christin. Albummet er kommet i 2 oplag.

Indhold

  • "Onde drømme" (30 sider - 1967), den første historie om Linda og Valentin. Det er i denne historie, at Valentin møder Linda for første gang. Chefen for drømmetjenesten i Galaxity, Xombul, har saboteret drømmeprogrammerne og er flygtet til år 1000 for at opsøge troldmanden Alberic den Gamle i Frankerriget. Ved hjælp af dennes trylleformularer vil Xombul krone sig til kejser af Galaxity tilbage i fremtiden (år 2720).
  • "Rummets krigere" (8 sider - 1976), en ung rod kommer i rumlegionen i stedet for i fængsel. Han deltager i et folkemord på en fjern planet og trækker sig tilbage som familiefar.
  • "Tilbage til naturen" (9 sider - 1979), Frank Sunset besøger en planet for at nedlægge en zimba roula.
  • "Dengang der var mænd til..." (2 sider, sort-hvid - 1978), en gnaven, racistisk forretningsmand prøver at få en jordisk drink på en fremmed planet.
  • "Shimbalils asteroider" (12 sider - 1982), en drejebog over 1. kapitel i et opgivet video-tegneserieprojekt med Linda og Valentin.

Derudover er der tekstsider om tegneren Jean-Claude Mézières af Pierre Christin og om Linda og Valentin af Gérard Klein.

Forsider