ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Skabelon:Udvalgt artikel

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


En udvalgt artikel der bliver tilføjet til denne side, bliver automatisk vist på forsiden. Du kan foreslå Udvalgt artikel på diskussionssiden hvis du har et godt forslag til en udvalgt artikel.

Udvalgt artikel: Steen & Stoffer
Steen og stoffer ikon.jpg

Humoristisk amerikansk avistegneserie i stribeformat, skrevet og tegnet af Bill Watterson i årene 1985 - 1995. Serien bliver i Danmark både udgivet i albumform og i dagblade. De danske udgivelser dækker hele serien komplet. Serien handler om den seksårige dreng Steen og hans tøjdyr, tigeren Stoffer. Stoffer er Steens bedste, ja faktisk eneste ven, og i Steens verden er Stoffer mere levende og virkelig end menneskene og virkeligheden omkring ham. Sammen med Stoffer udforsker og tester Steen verdens besynderligheder, lige fra underlige ordsprog og skikke, til samfundets opbygning og vores filosofiske syn på livet og tilværelsen.

Arkiv

Smølferne

Smølferne 1967-1969.jpg

Smølferne blev født nærmest ved et tilfælde – Peyo havde i 1958 brug for nogle skovvæsener til et album i sin serie Henrik og Hagbart. Men de små, blå nisser skulle snart stjæle rampelyset, og i mere end halvtreds år har de nu stået på egne ben som en af verdens største tegneseriesucceser.

I efteråret 2013 startede Smølferne som kronologisk bogserie fra Forlaget Cobolt.

Læs hele artiklen » Se arkiv

2014

Splint 1972-1975.jpg

Splint & Co. (Spirou et Fantasio) er serien om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser. Sammen med deres dyrevenner, egernet Spip og jungledyret spirillen, bliver Splint og Kvik konstant hvirvlet ind i nye eventyr, der bringer dem til alle egne af kloden, virkelige som fiktive.

Forlaget Zoom har i sommeren 2014 genoptaget udgivelsen af Bogserien "Splint & Co.".


Jerry Spring.jpg

Jerry Spring er en westernserie skabt i 1954 af Jijé til magasinet Spirou. Seriens hovedperson, og dennes trofaste mexikanske følgesvend, løser problemer i det vilde vesten. Jerry Spring er en humanistisk indstillet cowboy, der ikke tøver med at bekæmpe udertrykkkelse af f.eks. indianere og farvede.
Historierne udgives på dansk i bogform i serien Jerry Spring komplet. Det første bind udkom i 2012, og nr. to i 2014.

2013

Luftens ørne vignet.jpg

Hovedpersonerne i Luftens Ørne er de to franske kamppiloter Michel Tanguy og Ernest Laverdure der har været venner siden pilotskolen. De er et umage par, idet Tanguy er alvorlig og dygtig, mens Laverdure er excentrisk og klodset. Serien starter 1959 med første nummer af seriebladet Pilote som et modstykke til Buck Danny og Dan Cooper, som gik i de to konkurrerende blade Spirou og Tintin. Den var oprindelig skrevet af Jean-Michel Charlier og tegnet af Albert Uderzo og senere Jijé. Mens Uderzo stod for tegningerne, var humor også et væsentligt element i serien.


Lucky Luke-historierne

Lucky Luke vignet 2.jpg

Den ordinære serie om Lucky Luke består efterhånden af omkring 130 historier i omkring 80 album; dertil findes omkring 80 historier udenfor hovedserien. Selv om serien først og fremmest er Goscinnys og Morris' mesterværk som henholdsvis forfatter og tegner, så har omkring 25 tegneserieskabere været involveret i den ordinære serie og et ukendt antal (et gæt kan være 15) i historierne udenfor hovedserien.

2012

Alix

Alix vignet 2.jpg

Handlingen er henlagt til tiden omkring år 50 f.Kr, hvor Alix, der er søn af en gallisk høvding, kommer til det antikke Rom og bliver adopteret af en patricierfamilie. Alix er en af de længstlevende serier. Serien starter i 1948 som føljeton i seriemagasinet Tintin i både Frankrig og Belgien. Fra og med 1956 bliver historierne udgivet i albumform sideløbende med historierne i Tintin. På originalsproget fransk er serien udkommet med 31 album. Det seneste i 2012. I november udkommer første album i endnu en spin-off serie: Alix Senator.

Læs hele artiklen » Se arkiv

Se også den tidligere Månedens artikel