ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tintins animerede eventyr

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
           
Første serie i kassette
Første serie, bagside
Anden serie i kassette
Anden serie, bagside
Kassetten
Anden serie i blikæske

Tintins animerede eventyr har kørt i dansk fjernsyn og er blevet udgivet i mange forskellige formater, bl.a. enkeltvis på VHS samt i forskellige DVD-udgaver inkl. en 75 års jubilæumsudgave.

Tidlige film – første DVD-serie

Le crabe aux pinces d or.jpg     
L Affaire Tournesol VHS.jpg
Tintin i Soltemplet.jpg
Tintin og soltemplet plakat F.jpg
Tintin og hajsøen filmplakat.jpg
Affiche Tintin et le lac aux requins 1972 1.jpg
  Tintin Det hemmelige våben DVD.jpg
Tintin DVD Det hemmelige våben.jpg
Tintin Soltemplet DVD.jpg
Tintin DVD Soltemplet.jpg
Tintin og hajsøen DVD DK.jpg
Tintin DVD Hajsøen.jpg

Den allerførste film med Tintin var en dukkefilm over Krabben med de gyldne klosakse. Den er produceret i 1947 og følger nøje handlingen i albummet. Filmen varer 1 time og er udgivet på DVD i Frankrig.

Mellem 1964 og 1972 blev der produceret tre enkeltstående tegnefilm med Tintin. De første to bygger på Hergés album, mens den sidste er en ny historie, der senere bliver udgivet som album, tegnet af Studios Hergé, men ikke af Hergé selv.
Filmene er udgivet på DVD i Danmark, både enkeltvis og i en kassette.

Det hemmelige våben

Bomber og granater! Den forvirrede professor Tournesols seneste opfindelse vil i de forkerte hænder blive et livsfarligt våben. Og nu planlægger skurke at bruge den i striden mellem nabolandene Bordurien og Syldavien. De kidnapper stakkels Tournesol, men havde nok ikke regnet med Tintin og kaptajn Haddock, som straks kommer professoren til undsætning. De får desuden følgeskab af de uheldige politibetjente Dupond og Dupont og operadivaen Bianca Castafiore. Det bliver et rigtigt spændende eventyr for Tintin og hans venner.

1964, 57 minutter.

Tintin og soltemplet

Da syv arkæologer finder en indianermumie i et gemt inka-tempel og rammes af en forbandelse – og falder i dyb søvn. Også professor Tournesol rammes af forbandelsen og bliver desuden kidnappet. Jagten på deres forvirrede ven fører Tintin og kaptajn Haddock til Peru. Da de redder den unge indianerdreng Zorrino fra skurkene, lover han at føre dem til Tournesol og kidnapperne. Sporene leder dem til det mystiske og farlige Soltempel.

Soltemplet er en af de dyrest producerede tegnede biograffilm med Tintin. 300 personer arbejdede på filmen i et år, og den verdensberømte belgiske poet og sanger Jacques Brel skrev filmens soundtrack.

1969, 75 minutter.
Danske stemmer: Tintin: Claus Ryskjær, Haddock: Carl Ottosen, Dupond og Dupont: Ove Sprogøe.

Tintin og hajsøen

En bølge af museumstyverier hærger verden over. Uvurderlige kunstværker stjæles og erstattes med næsten perfekte forfalskninger. Samtidigt befinder Tintin og hans venner sig i Syldavien for at overvære professor Tournesols seneste eksperiment – og frem for alt for at nyde en fredfyldt ferie. Men glem det! For Syldavien er også tilholdsstedet for Tintins værste fjende Rastapopoulos, som er hjernen bag milliardtyverierne, og han har ikke tænkt sig at lade nogen komme i vejen for sine planer.

1972, 74 minutter.

Tintin-serien – anden og tredje DVD-serie

03 Tintin i Amerika DVD.jpg    
04 Faraos cigarer DVD.jpg
05 Den blå lotus DVD.jpg
06 Det knuste øre DVD.jpg
07 Den sorte ø DVD.jpg
08 Ottokars scepter DVD.jpg
09 Krabben med de gyldne klosakse DVD.jpg
10 Den mystiske stjerne DVD.jpg
11 Enhjørningens hemmelighed DVD.jpg
12 Rackham den Rødes skat DVD.jpg
13 De syv krystalkugler DVD.jpg
14 Soltemplet DVD.jpg
15 Landet med det sorte guld DVD.jpg
16 Mission til månen DVD.jpg
17 De første skridt på månen DVD.jpg
18 Tournesol-mysteriet DVD.jpg
19 Koks i lasten DVD.jpg
20 Tintin i Tibet DVD.jpg
21 Castafiores juveler DVD.jpg
22 Rute 714 til Sydney DVD.jpg
23 Tintin og picaroerne DVD.jpg
  
Tintin DVD 1.jpg
Tintin DVD 1 b.jpg

Tintin DVD 2.jpg
Tintin DVD 2 b.jpg

Tintin DVD 3.jpg
Tintin DVD 3 b.jpg

Tintin DVD 4.jpg
Tintin DVD 4 b.jpg

Tintin DVD 5.jpg
Tintin DVD 5 b.jpg

Tintin DVD 6.jpg
Tintin DVD 6 b.jpg

Tintin DVD 7.jpg
Tintin DVD 7 b.jpg
Denne serie om Tintin blev produceret i 1990 under nøje kontrol af The Hergé Foundation for at sikre, at filmatiseringerne var tro mod de originale bøger, både hvad angår historiefortælling, den grafiske kvalitet og figurernes ånd. Kvaliteten af animationen er ganske udmærket, og historierne, trods enkelte simplificeringer og ændringer, er relativt godt oversat til animation. Der er tale om 21 af Tintin-historierne, fra Tintin i Amerika til Tintin og picaroerne, bragt til live i animeret udgave af Ellipse-Nelvana.
De to første historier Tintin i Sovjetunionen og Tintin i Congo samt den sidste uafsluttede historie Tintin og alfa-kunsten er ikke blevet animeret.
Serien blev udgivet på 7 DVD'er, først enkeltvis i 2003 og siden i mindst to forskellige samleudgaver.
I 2011 blev serien så genudgivet på 21 DVD'er, der vistnok kun kan købes enkeltvis endnu.

Tintin 1

Tintin i Amerika

Tintin er i gangsterbyen Chicago under forbudstiden, da et spændende eventyr folder sig ud. Han bliver ikke just budt velkommen af de lokale kriminelle og må bruge alle sine talenter og alt sit mod på at udkonkurrere sine fjender.
23 minutter.

Faraos cigarer

Tintin møder de samme forbrydere igen og igen, mens han bekæmper smuglere fra Egypten til Indien - også den onde sømand Allan og den mystiske svindler, Rastapopoulos. Men Tintin får også gode og loyale venner i Oliveira de Figueiras og Dupont & Dupond.
46 minutter.

Den blå lotus

Tintin bekæmper stadig narkohandlere, da han rejser til Kina og kæmper en ulige kamp mod gangstere, de kinesiske myndigheder, korrupte vesterlændinge og ondsindede japanere. Det lykkes dog til sidst, med hjælp fra blandt andre Tintins nye ven Tchang, at fange chefen for smuglerbanden, Rastapopoulos.
46 minutter.

Det knuste øre

En arumbaysk figur bliver stjålet fra et museum, og lige så hurtigt bliver den afleveret igen. Tintins skarpe observationsevne opfatter en detalje og ser, at originalen er blevet byttet ud med en forfalskning. Han rejser til den uhyggelige jungle og floderne i Sydamerika for at opklare mysteriet.
46 minutter.

Tintin 2

Den sorte ø

Tintin undgår med nød og næppe at blive slået ihjel af falskneren dr. Müller. Den frygtløse Tintin sporer Müller til hans hovedkvarter på en ø uden for Skotlands kyst. På slottet venter et kæmpestort og ondskabsfuldt uhyre på den dristige og kiltklædte Tintin.
46 minutter.

Ottokars scepter

Tintin og Terry tager til Syldavien med professor Alembick, og pludselig er de rodet ind i en sammensværgelse, der vil afsætte kong Muscar d. 12. Han vil blive styrtet, hvis han ikke har kong Ottokars scepter inden den royale procession. Da oprørere stjæler sceptret, følger Tintin og Terry med Dupont & Dupond for at fremskaffe sceptret, inden det er for sent.
46 minutter.

Krabben med de gyldne klosakse

En masse spor, der starter med en tom dåse krabbekød, leder Tintin på sit første eventyr sammen med kaptajn Haddock - en whiskydrikkende fange på sit eget skib. Tintin kommer aldrig til at møde en mere loyal ven. Ved afslutningen på deres rejse har kaptajn Haddock givet en smagsprøve på nogle af sine usædvanlige udbrud: "Splitte mine bramsejl!", "Landkrabber!", osv.
46 minutter.

Tintin 3

Den mystiske stjerne

Verdens undergang er nær, da en kæmpe stjerne har kurs mod jorden. Stjernen rammer ikke jorden, men efterlader en meteorit, der styrter ned i det arktiske ocean og danner et nyt og værdifuldt metal. I en oprivende jagt på at forhindre, at metallet falder i hænderne på den onde Bohlwinkel, møder Tintin, Terry og kaptajn Haddock gigantiske edderkopper og eksploderende svampe.
23 minutter.

»Enhjørningen«s hemmelighed

De tre modeller af skibet Enhjørningen hjælper Tintin med at opdage eksistensen af Rackham den Rødes skat, som engang tilhørte en pirat, der kæmpede imod kaptajn Haddocks forfader. Lommetyve og gangstere fører sporet til Møllenborg, hvor butleren Nestor gør en mistænkelig og dramatisk entré.
46 minutter.

Rackham den Rødes skat

Ved at sætte det efterladte kort sammen, som sir Francis Haddock efterlod, sejler Tintin af sted på Sirius med kaptajn Haddock ved roret. Søeventyret tegner til at blive meget spændende, især da en blind passager viser sig at være professor Tournesol, som har medbragt en ubåd til dybhavsundersøgelser!
23 minutter.

Tintin 4

De syv krystalkugler

Medlemmerne af en videnskabelig ekspedition, nyligt hjemvendt fra Sydamerika, rammes en efter en af en mærkelig sygdom. Er de blevet ofre for inkaernes forbandelse? Tintin og kaptajn Haddock prøver at komme mysteriet til livs.
46 minutter.

Soltemplet

Jagten på professor Tournesols kidnappere fører Tintin og kaptajn Haddock til Peru. Landet er fyldt med overraskelser, og kidnapperne er hele tiden et skridt foran vore helte. Til sidst, og med hjælp fra den unge indianer Zorrino, når Tintin og kaptajn Haddock til soltemplet.
46 minutter.

Landet med det sorte guld

Nogen har saboteret benzinforsyningerne og biler eksploderer overalt. En krig truer med at bryde ud, hvis ikke situationen løses, og Tintin bliver sendt til Arabien for at undersøge sagen. Han opdager en sammensværgelse mellem Skoll Petroleum og Bab El Ehr, der skal afsætte emir Ben Kalish Ezab. Hvis det lykkes dem, vil de få kontrol over hele verden med deres Formula 14. Kan Tintin nå at redde emiren?
46 minutter.

Tintin 5

Mission til Månen

Professor Tournesol inviterer Tintin og kaptajn Haddock på det 20. århundredes mest spændende projekt: en raketopsendelse til Månen!
46 minutter.

De første skridt på Månen

Raketten er på vej til Månen! Om bord er Tintin, kaptajn Haddock, professor Tournesol og hans assistent. Deres lange rejse er planlagt i mindste detalje, men den første overraskelse møder dem allerede lige efter opsendelsen.
46 minutter.

Tintin 6

Tournesolmysteriet

Der sker mystiske hændelser på Møllenborg, da professor Tournesol tager til Genève og siden forsvinder. Tintin og kaptajn Haddock frygter, at professoren er i fare og følger hans spor, mens plottet bliver mere indviklet... Spioner og hemmelige agenter forsøger at hindre Tintin i at redde sin ven. Men måske lykkes det, hvis han får hjælp af Bianca Castafiore og nogle udspekulerede forklædninger.
46 minutter.

Koks i lasten

Efter et tilfældigt møde sætter general Alcazar uden at vide det Tintin og kaptajn Haddock på sporet af nogle våbenhandlere. I Khemed opdager de en endnu mere usædvanlig last, der bliver smuglet under kodenavnet "Coke". Dr. Müller, Allan og selv Rastapopoulos er involveret!
46 minutter.

Tintin i Tibet

Overskriften "Flystyrt i Nepal" gør Tintins rejse til et ekstraordinært eventyr. Han hører, at hans ven Tchang var om bord på flyet, og at der ingen overlevende var. Men fordi Tchang var sådan en god ven, beslutter Tintin og kaptajn Haddock sig alligevel for at tage af sted for at lede efter ham.
46 minutter.

Tintin 7

Castafiores juveler

Til kaptajn Haddocks store bestyrtelse dukker "Milanos nattergal", Bianca Castafiore, op på Møllenborg, uden at være inviteret. Med sig har hun ikke kun sin påklæderske Irma og sin pianist Igor Wagner, men også pressen, TV og nogle underlige lyssky personer, som virker mere interesserede i hendes smykker end i hendes sang.
46 minutter.

Rute 714 til Sydney

På vej til den internationale astronautkongres i Sydney møder Tintin, kaptajn Haddock og professor Tournesol millionæren Laszlo Carreidas. Hr. Carreidas foreslår, at de fortsætter deres rejse i hans privatfly. Men vores venner er ikke klar over, at rejseplanen er blevet ændret.
46 minutter.

Tintin og picaroerne

Bianca Castafiore fængsles i San Theodores under påskud af, at "nattergalen" er med i en sammensværgelse mod landets diktator, general Tapioca. Sammensværgelsen siges at blive styret fra Møllenborg, hvorved Haddock, Tournesol og Tintin rodes ind i historien. Under det årlige karneval styrter de Tapioca og redder deres venner, takket være Tournesols nyeste påfund: antabuspillen.
46 minutter.

Eksterne links

Anmeldelser