ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Er du tintinolog?

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Er du tintinolog.jpg

Tintin  
Forfattere: François Hébert, Renée-Héloïse Giroux & Bjørn H.B. Clasen
Tegner: Hergé
Originaltitel: Êtes-vous Tintinologue?
Originaludgave: 1991: Casterman
Format: 100 sider (?) hvert andet opslag i farver 220 × 260 mm

Danske udgaver:

Lidt om albummet

"Er du tintinolog?" er en illustreret quizbog med 50 spørgsmål til hver af de 22 album i den officielle serie. De i alt 1100 spørgsmål dækker alt fra navne på figurer, over helt specifikke detaljer som adresser, nummerplader eller det berømte telefonnummer til slagteren i Tournesolmysteriet, og til parat- og baggrundsviden om enkeltheder fra virkelighedens verden, der har inspireret Hergé.

Den danske udgave er en bearbejdning og tilpasning til de oprindelige danske albumudgaver og danske forhold snarere end blot en oversættelse af den fransksprogede original. Den er solgt i omkring 1500 eksemplarer i Danmark.

Trivia

Ved præsentationen af albummet i forbindelse med BogForum 1995 delte skuespillere forklædt som Tintin, kaptajn Haddock og Dupond og Dupont en quiz ud til de besøgende, med et udvalg af spørgsmål fra "Er du tintinolog?" Vinderne fik et nummereret eksemplar signeret af en af medforfatterne.

Forsider