ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den mystiske stjerne

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Krabben med de gyldne klosakse Tintins oplevelser (kronologisk) nr. 10 »Enhjørningen«s hemmelighed »
Tintins oplevelser (1. danske serie) nr. 1 Kong Ottokars scepter »
« Lucky Luke: Det 20. kavaleri Albumklubben Comics nr. 32 Lucky Luke: Billy the Kid får eskorte »
 

Tintin 09.jpg

Tintins oplevelser 10
Forfatter & tegner: Hergé
Originaltitel: L'étoile mystérieuse
Originaludgave: 1942: Casterman

Danske bladudgaver:

Danske albumudgaver:

Nummerering

Resumé

En komet nærmer sig jorden, og et stykke falder af i polar-havet. Den ekspedition der først sætter et flag i den mystiske komet vil blive kometens ejermand. Tintin og hans venner sætter straks ud efter kometen.

Fransk-belgiske versioner

Under Anden Verdenskrig har Hergé mere travlt end nogenside. Krabben med de gyldne klosakse sælger over forventning, og Hergé er både igang med Den mystiske stjerne som føljeton i Le Soir; i fuld gang med planlægningen af genudgivelsen af album 2-9 med nytegnede helsidet forsidebilleder, og endelig i en længere korrespondance med Castermans chefredaktør Charles Lesne samt Louis Casterman selv. Store dele af korrespondancen handler om kvalitet af papir og omslag, skrifttyper, opsætning m.m. til bl.a. Den mystiske stjerne. Salget er over forventning, og der trykkes igen og igen. Krigens omstændigheder gør, at papir, pap til omslag og stof til ryggene ikke bare er noget man bestiller. Der eksperimenteres i forhold til hvilke kvaliteter der er tilgængelige, og derfor trykkes albummet i forskellige kvaliteter, og i takt med den store efterspørgsel. Blandt andet findes et sort-hvid tryk af albummet samt de meget eftertragtede tryk med blå stof-rygge (1944). I hvert af de tryk, der blev lavet, er der forskellige kosmetiske og kvalitetsmæssige justeringer, indtil både Hergé og Louis Casterman finder den rette form. Der findes tæt på 50 forskellige tryk af Den mystiske stjerne, og f.eks. er to af trykkene med rød ryg fra 1943 vurderet til mellem 30 og 40 tusind euro. Der er kun hhv. 2 og 3 kendte eksemplarer af disse tryk.

Forsider

Ændringer

Den mystiske stjerne sh jøder.jpg
 Denne samtale mellem to jøder blev redigeret bort,
 da avisversionen blev omarbejdet til album.
   
Den mystiske stjerne ændringer 1.jpg Den mystiske stjerne ændringer 2.jpg
  Da albummet skulle udgives i USA omkring 1961, blev det amerikanske flag ændret til et fiktivt flag.

Anmeldelser

Eksterne links