ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hajsøen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


 
 

Hajsøen.jpg

Tintin  
Forfatter: Greg
Tegnere: Bob de Moor m.fl.
Originaltitel: Tintin et le lac aux requins
Originaludgave: 1972:

Danske bladudgaver:

Danske albumudgaver:

Andre udgaver:

Hajsøen er en Tintin-tegneserie fra 1972. Den er baseret på tegnefilmen af samme navn. Både film og tegneserie er skrevet af den belgiske tegneserieskaber Greg og tegnet af Studios Hergé. Tegneserieudgaven er først og fremmest tegnet af Hergés mangeårige medarbejder Bob de Moor, men også flere andre medarbejdere var inde over.

Hergé selv havde intet direkte med hverken film eller tegneserie at gøre.

Udgaver

Tegneserien findes i to versioner: Avisudgaven og albumudgaven. Avisudgaven var i sort-hvid og med tegnede baggrunde. Den blev publiceret i en række franske aviser i forbindelse med filmens premiere. Den blev til mens Hergé var på en langvarig ferie. Han så den først ved hjemkomsten og fandt den "skrækkelig". Det skulle således være den, der fik Hergé til at beslutte, at der ikke måtte begås nye Tintin-tegneserier efter hans død.

Til albumudgaven blev avisudgavens tegnede figurer bibeholdt. De tegnede baggrunde blev skiftet ud med malede baggrunde fremstillet til filmen. Derved adskiller albumudgavens udtryk sig markant fra Hergés egne Tintin-album.

Som album findes avisudgaven kun som piratudgaver. Sædvanligvis i en farvelagt version, hvor farverne må tilskrives de uautoriserede udgivere.

Den danske udgave af Hajsøen er fra 2006 og kommer fra "Illustrationsforlaget". Dette "forlag" må ikke forveksles med Per Carlsens oprindelige Illustrationsforlaget - det der senere blev til Carlsen if, og senere igen Carlsen Comics.

Nedenstående ses side 1 i henholdsvis sort-hvid avisudgave, farvet avisudgave og albumudgave.

Resumé

Forsider m.m.

Eksterne links