ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tintin på Månen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Tintin på Månen.jpg

Tintins oplevelser  
Forfatter: Hergé
Tegner: Hergé
Originaltitel: Objectif lune & On a marché sur la lune
Originaludgave: 1953 & 1954: Casterman

Danske udgaver:

Herge Månen.jpg

Jørgen Sonnergaard har oversat 1988-udgaven, Niels Søndergaard har oversat 2019-udgaven.

Indbundet bog med de to sammenhængende historier Mission til Månen og De første skridt på Månen.

Til denne historie lod Hergé fremstille en model af raketten, så man lettere kunne gengive det korrekte perspektiv i dens trange rum.

Forsiden til 1988-udgaven har Bob de Moor tegnet til denne udgave, der kun kom på dansk, svensk og engelsk. Og den bliver ikke genudgivet, den må ikke bruges mere, fordi den ikke er "en del af mesterens værk".

Månehistorien er genudgivet i 2019 i forbindelse med 50-året for virkelighedens månelanding. Dog uden Bob de Moors forside.

Forlagets beskrivelse

Tintin: Første mand på Månen

»Sådan! Jeg går på Månens overflade! Det her er en historisk begivenhed! Et menneske tager DE FØRSTE SKRIDT PÅ MÅNEN!« - Tintin 1953

I 1950 begynder Tintin sin historiske rejse mod Månen i det belgiske Tintin-blad. På baggrund af grundig research formår Hergé at skabe et realistisk måneeventyr, der lader Tintin tage de første skridt på Månen allerede i 1953. I den virkelige verden træder Neil Armstrong først ud på Månens overflade 16 år senere i 1969.

I år kan vi derfor fejre 50-året for Neil Armstrongs første skridt på Månen og i den anledning har vi udgivet en samlet jubilæumsudgave med de to ikoniske månealbum.

Indhold

Forsider