ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den sidste farao

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 27. mar 2022, 18:38 af Barksfan (diskussion | bidrag) Barksfan (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
 
 

Blake og Mortimer Den sidste farao.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Blake og Mortimer  
Forfattere: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael & François Schuiten
Tegner: François Schuiten
Farvelægger: Laurent Durieux
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaludgave: 2019: Éditions Blake et Mortimer
Format: 100 sider indbundet (?) farver ca. 24 × 31 cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Om Et ekstraordinært eventyr med Blake og Mortimer: Den sidste farao

Hidtil ukendte kælderrum med ægyptiske afbildninger afsløres under renoveringen af den monumentale og historiske retsbygning i Bruxelles, Justitspaladset. Philip Mortimer hidkaldes fra London af en gammel kollega – men når dårligt at sætte sig dybere ind i de mystiske omgivelser, før et kolossalt højt elektromagnetisk strålingsniveau oplyser paladset i et iskoldt lys, samtidig med at samtlige elektriske installationer i byen går i sort.

Mens hæren evakuerer byen, lykkes det et hold videnskabsfolk med Mortimer i spidsen at indkapsle Justitspaladset i et gigantisk jerngitter. FN beslutter at lukke byen og opføre en mur omkring den. Mortimer er muggen over ikke at få lov til at undersøge sagen til bunds. Som pensionist ser han ikke meget til sin gamle ven Francis Blake, der er steget kraftigt i graderne i MI5. Men da samtlige elektriske apparater i London en skønne dag også sætter ud, opsøger Blake alligevel Mortimer.

For i den forbudte by Bruxelles er strålingen vendt tilbage – og denne gang truer den med at slette samtlige verdens computerfiler, herunder alle finansielle data i banker og børser. For at få bugt med strålingen en gang for alle har hæren med FN’s opbakning udtænkt en plan, som Blake imidlertid anser for at bringe hele verden i fare.

Nu må de to eventyrer trods deres høje alder og nødlidende venskab finde sammen for at efterforske begivenhederne og forsøge redde verdenssamfundet. Det viser sig, at den forbudte by Bruxelles ikke er så forladt som antaget, og pludselig trækkes der skæbnesvangre tråde til Blake og Mortimers ungdomseventyr Pyramidens hemmelighed.

Et helt ekstraordinært eventyr med Blake og Mortimer skabt af de fire belgiere tegneserietegneren og scenografen François Schuiten (kendt for »Hemmelighedsfulde byer« og »Den hule klode«), filminstruktøren og manuskriptforfatteren Jaco Van Dormael, forfatteren Thomas Gunzig og illustratoren og farvelæggeren Laurent Durieux. Loyalt over for E.P. Jacobs’ originale tegneserier, men samtidig et meget personligt værk.

Forsider

Anmeldelser