ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Skabelon:Månedens Artikel/2007

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

December 2007 Asterix

Goscinny og Uderzo Asterix.jpg

Belgisk serie tegnet af Uderzo og skrevet af Goscinny (nr. 1-24) og Uderzo (fra nr. 25).

Serien foregår i romertiden, og næsten hele Gallien er underlagt romernes herredømme. Men i en lille landsby ved kysten holder de stadig stand mod romerne, ved hjælp af en magisk trylledrik. De to venner Asterix og Obelix er hovedpersoner i serien.

Læs Asterix.


November 2007 Steen & Stoffer

Steen og stoffer ikon.jpg

Humoristisk serie om den seks-årige dreng Steen og hans tøjdyr, tigeren Stoffer. Stoffer er Steens bedste, ja faktisk eneste ven, og i Steens verden er Stoffer mere levende og virkelig end menneskene og virkeligheden omkring ham. Sammen med Stoffer udforsker og tester Steen verdens besynderligheder, lige fra underlige ordsprog og skikke, til samfundets opbygning og vores filosofiske syn på livet og tilværelsen.

Læs Steen & Stoffer.


Oktober 2007 Manga

Astrocarlsen.jpg

Manga er et populært navn for tegneserier fra Japan. Nogle gange benyttes det også om koreanske tegneserier, men disse bør retteligt kaldes manhwa, eller kinesiske, der hedder manhua. På alle tre sprog kan ordet dog sagtens oversættes med tegneserie.

Japan er et af de lande i verden, hvor der bliver læst allerflest tegneserier og den japanske tegneserie har siden firserne stille og roligt bredt sig ud over verdensmarkedet og eksporten er nu en milliardforretning.

Også Danmark er blevet ramt. Første forsøg var Ensom ulv og Hvalp i 1988 fra Interpresse, der ikke blev en større succes. Serien måtte lukke længe inden den blev færdig. Siden kom Carlsen på gaden med Akira (1998-2004) af Katsuhiro Otomo, der udkom med alle 20 bind.


September 2007 Conan

Conan Darkhorse.jpg

Oprindeligt skabt som figur af den amerikanske pulp-forfatter Robert E. Howard. Conan lever i samme univers som King Kull, en anden af Howards figurer som senere blev udgivet som tegneserie. Universet som ofte benævnes den Hyborianske tidsalder udspiller sig som en glemt fortid til vor tid fra Atlantis' storhed og fald og op gennem den efterfølgende mørke tidsalder.

Conan rejser sig fra ydmyge kår i det nordlige Cimmeria og ved hjælp af sværd og snarrådighed overlever han en lang række eventyr i de omkringliggende riger indtil han til sidst kan sætte kongekronen i naboriget Aquilonia på sit hoved.


August 2007 Morbus Gravis

Druuna-a.jpg

Erotisk science fiction-serie af italieneren Paolo Eleuteri-Serpieri. Seriens hovedperson er kvinden Druuna, der lever i et lukket, kaotisk og nedbrudt samfund bestående af mennesker, mutanter og robotter. Samfundet er ramt af en dødelig virus der spreder sig via blod og berøring, og kun hvis man kan få fat i det helende stof Serum holder man sygdommen fra kroppen. Serien er særdeles bemærkelsesværdig på grund af sin realistiske grafiske fremstilling af vold, samt de både lette og hårdere pornografiske situationer, Druuna til stadighed drages eller tvinges ud i.


Juli 2007 Prins Valiant

Prince Valiant logo.gif

Prins Valiant er en tegneserie skabt af amerikaneren Hal Foster. I dag består serien af over 3600 sider og er stadig i produktion. Den bringes ugentligt i mere end 300 aviser fordelt over hele verden. Prins Valiant handler om den unge prins Valiant af kongeriget Thule (en del af Norge) og foregår formodentlig omkring det 5. århundrede. I denne tid møder prinsen bl.a. hunnerne, ligesom han besøger fjerne steder som Afrika og Rom. Meget af handlingen udspiller sig dog omkring Kong Arthurs hof på Camelot, hvor figurer som Merlin og Sir Gaiwan og andre fra Kong Arthur-myten har hjemme.

Prins Valiant adskiller sig fra mange moderne tegneserier... Læs mere >


Juni 2007 Tintin

Tintin.gif

I forbindelse med Hergés 100-års jubilæum er Tintin denne måneds artikel.


Maj 2007 Vakse Viggo

Vakse Vi.gif

Vakse Viggo er skabt og tegnet af Franquin og i nogle tilfælde assisteret af Jidéhem til baggrundene. Vakse Viggo kom til live i magasinet Spirou, hvor Jidéhem på det tidspunkt assisterede Franquin med tegninger og historier.

Hele serien genudgives nu i 7 indbundne bøger i en kassette. Bøgerne er i en del mindre format end albummene, hvilket både har fordele og ulemper. De mindre bøger er mere håndterlige, men tegningerne mister måske lidt i det mindre format.


April 2007 300

300a.jpg

Frank Millers 300 fortæller historien, lidt frit fortolket, om det berømte slag ved Thermopylæ mellem den spartanske konge Leonidas I og den persiske konge Xerxes I. Tiden er 480 f.Kr. og Grækenland er opdelt i selvstændige bystyrer, som går mod den enorme persiske hær, der truer med at invadere landet.


Marts 2007 Natacha

Natacha-vignet-01.jpg

Serien Natacha er skabt af François Walthéry i 1967. Walthéry har flittigt benyttet sig af forskellige andre til at skrive historierne og af og til også af assistenter til baggrundene. Det sidste med svingende held.


Februar 2007 Blueberry

Blueberry portræt.jpg

Westernserien Blueberry stemt til at være månedens artikel for februar. Serien om Blueberry startede i 1963 og hed oprindelig Fort Navajo. Den er skabt af den flittige belgiske forfatter Jean-Michel Charlier, der bl.a. også har skrevet Luftens Ørne, Rødskæg og Buck Danny. Seriens hovedtegner er Jean Giraud, der også tegner i en anden stil under pseudonymet Moebius.


Januar 2007 John Difool

John Difool vignet.jpg

Valget af månedens artikel er faldet på John Difool, en retro/fremtids detektiv historie skabt af den franske tegner Jean "Moebius" Giraud og forfatteren Alexandro Jodorowsky. Serien er verdenskendt og en af de mest populære i nyere tid, nok hovedsageligt på grund af Moebius' spændende streg og underfundige fremtidsvision.