ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Valerian – Linda og Valentin filmalbum

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Valerian læs tegneserierne.jpg


   
Tegneserien Linda og Valentin hedder oprindelig Valerian.

I forbindelse med lanceringen af filmen Valerian and the City of a Thousand Planets udgav Cobolt de to album, der er baggrunden for filmen, i en ny, indbundet udgave med 8 siders ekstramateriale.

Forlagets beskrivelse

I anledning af Luc Bessons filmatisering, Valerian and the City of a Thousand Planets, genudgives albummene i denne særudgave med otte sider ekstramateriale om, hvordan tegneserien blev overført til filmen.

Pierre Christins og Jean-Claude Mézières’ tegneserie Linda og Valentin havde premiere i Frankrig i 1967 og fylder dermed 50 år i 2017.

                               

De tusinde planeters imperium
Velkommen til Syrte Den Strålende, hovedstaden i De Tusinde Planeters Imperium! Fra et storslået palads hersker kejseren over sit enorme rige – men Syrte er ikke, hvad den var engang. Hastigt breder forfaldet sig overalt, og magtbalancen mellem kejseren, købmandslavet og det mystiske præsteskab ”De Vidende” er svær at gennemskue.

Til denne myldrende verden, centrum for rigets interplanetariske handel, ankommer Linda og Valentin, agenter for rumtidstjenesten i Galaxity. Deres opgave er at undersøge, om Syrte kan udgøre en trussel mod Jorden. Linda og Valentins tilstedeværelse udløser en række begivenheder, der forekommer at være optakten til en revolution. Men hvem skal der gøres oprør imod? Hvem er rigets egentlige herskere?


Skyggernes ambassadør
En ny ambassadør fra Jorden ankommer til Navlen, den gigantiske rumstation hvor repræsentanter for galaksens myriader af folkeslag mødes for at træffe beslutninger i det galaktiske råd. Rumtidsagenterne Linda og Valentin har ledsaget ambassadøren på rejsen og er også modvilligt gået med til at være hans livvagter under opholdet.

Umiddelbart efter ankomsten bliver den jordiske sektor angrebet og ambassadøren bortført. Valentin optager forfølgelsen, mens Linda begynder at grave i, hvem der står bag kidnapningen, og hvad formålet er. Lindas jagt på sandheden – og på Valentin og den forsvundne ambassadør – fører hende på kryds og tværs til Navlens afkroge og til dramatiske møder med væsener af vidt forskellig herkomst.

I SKYGGERNES AMBASSADØR møder vi for første gang nogle af seriens mest elskede bifigurer: de altid velinformerede og evigt købslående shingouzer samt en vis gnavpotveksler fra Bluxt.

Anmeldelser


På JyskeVestkysten skriver Peter Becher Damkjær bandt andet:

... begge udgivelser er blevet peppet op med otte siders ekstramateriale om seriens og filmens tilblivelse. Det er både spændende og informativt, hvis man er til den slags, men det er kun overflødigt stjernestøv over to supernovaer af et par tegneserier.