ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

På jagt efter tiden

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Jorden kalder Vinea Seriel rækkefølge De tyske eventyr »
 
 

Yokos samlede eventyr 2.jpg

Yoko Tsunos samlede eventyr 2
Forfatter: Roger Leloup
Tegner: Roger Leloup
Oversættere: Niels Søndergaard og Per Vadmand
Originaltitel: A la poursuite du temps
Originaludgave: 2007: Dupuis
Format: 184 sider (?) farver 220 × 300 mm

Danske udgaver:

Fransk nr. 3.

Indhold

Forordet er oversat af Per Vadmand, historierne af Niels Søndergaard.

Forlagets beskrivelse

Andet bind i samlebindsserien Yoko Tsuno af Roger Leloup. Han har lavet tegneserier, siden han var 17 år. Fra midt i 1950'erne og op gennem 1960'erne var Leloup ansat på Hergés tegnestue, hvor han forestod tegninger af enhver form for teknik, blandt andet det berømte fly 'Carreidas' i Tintin-historien Rute 714 til Sydney. Han var således ikke hvem som helst, da han i 1970 skabte sin egen tegneserie, Yoko Tsuno, som han nu har beskæftiget sig med i mere end 40 år ud af en samlet karriere på imponerende 63 år.

Samlebindene udgiver ikke serien i strengt kronologisk orden, idet de enkelte historier er samlet tematisk med tre album i hvert samlebind.

Temaet for dette andet samlebind med den japanske elektronikingeniør og hendes venner er tidsrejser. Tre af de klassiske historier med Yoko Tsuno er samlet til én lang fortælling: Tidsspiralen, De flyvende dæmoner og Den sorte død. Vi kommer således både med til Borneo, Bali og den smukke og historiske belgiske by Brugge i forskellige tidsperioder.

Endvidere indeholder bogen et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale om tegneseriens og de enkelte historiers tilblivelse. Roger Leloup fortæller blandt andet om tidsrejsernes paradokser, og hvordan man forhindrer, at nogen bliver fortabt i tidens malstrøm. Leloup øser af sin store viden om science fiction-temaet og viser skitser og researchmateriale fra sit arbejde med serierne.

Forsider