ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jorden kalder Vinea

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge På jagt efter tiden »
 
 

Yokos samlede eventyr 1.jpg

Yoko Tsunos samlede eventyr 1
Forfatter: Roger Leloup
Tegner: Roger Leloup
Oversættere: Ole Steen Hansen og Niels Søndergaard
Originaltitel: De la Terre à Vinéa
Originaludgave: 2006: Dupuis
Format: 184 sider (?) farver 220 × 300 mm

Danske udgaver:

Indhold

Forordet er oversat af Ole Steen Hansen, historierne af Niels Søndergaard.

Forlagets beskrivelse

I anledning af den belgiske tegneserieskaber Roger Leloups 80-års fødselsdag 17. november 2013 udgiver Cobolt det første samlebind med hans berømte albumserie og den kvindelige, japanske elektronikingeniør Yoko Tsuno.

Roger Leloup har lavet tegneserier, siden han var 17 år. Fra midt i 1950'erne og op gennem 1960'erne var Leloup ansat på Hergés tegnestue, hvor han forestod tegninger af enhver form for teknik, blandt andet det berømte fly "Carreidas" i Tintin-historien Rute 714 til Sydney.

Han var således ikke hvem som helst, da han i 1970 skabte sin egen tegneserie, Yoko Tsuno, som han nu har beskæftiget sig med i mere end 40 år ud af en samlet karriere på imponerende 63 år.

Samlebindene udgiver ikke serien i strengt kronologisk orden, idet de enkelte historier er samlet tematisk med tre album i hvert samlebind. I dette første samlebind er det Vinea-historier, der er i centrum: Nærkontakt i jordens indre, Vulcans smedje og Vineas tre sole.

Endvidere indeholder samlebindet naturligvis et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale, hvor Roger Leloup fortæller om Yoko Tsunos oprindelse og om sit arbejde med den populære og handlekraftige kvindelige figur, der har fornøjet læsere i fire årtier nu.

Forsider

Anmeldelser