ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Yoko Tsunos samlede eventyr

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Yoko Tsuno Vignet 2.jpg

Yoko Tsuno - De samlede eventyr.jpgDe første 27 album med Yoko Tsuno samlet 3 og 3 i indbundne bøger. En lidt usædvanlig detalje ved denne bogserie er, at albummene er samlet emnemæssigt og ikke i kronologisk rækkefølge. Med denne opdeling er nummereringen ikke så entydig, og serien er udgivet i forskellig rækkefølge på dansk, fransk, tysk og svensk.

Forlagets beskrivelse

I anledning af den belgiske tegneserieskaber Roger Leloups 80-års fødselsdag 17. november 2013 udgiver Cobolt det første samlebind med hans berømte albumserie og den kvindelige, japanske elektronikingeniør Yoko Tsuno.

Roger Leloup har lavet tegneserier, siden han var 17 år. Fra midt i 1950’erne og op gennem 1960’erne var Leloup ansat på Hergés tegnestue, hvor han forestod tegninger af enhver form for teknik, blandt andet det berømte fly "Carreidas" i Tintin-historien Rute 714 til Sydney.

Han var således ikke hvem som helst, da han i 1970 skabte sin egen tegneserie, Yoko Tsuno, som han nu har beskæftiget sig med i mere end 40 år ud af en samlet karriere på imponerende 63 år.

Samlebindene udgiver ikke serien i strengt kronologisk orden, idet de enkelte historier er samlet tematisk med tre album i hvert samlebind.

Endvidere indeholder samlebindet naturligvis et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale, hvor Roger Leloup fortæller om Yoko Tsunos oprindelse og om sit arbejde med den populære og handlekraftige kvindelige figur, der har fornøjet læsere i fire årtier nu.

Forsider

Franske

Eksterne links