ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Skabelon:Månedens Artikel/2010

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Sept 2010 - marts 2011 Stålanden (figur)

Stålanden.gif

Stålanden (italiensk: Paperinik) er en heltefigur i Disneys Andeby-univers. Iklædt en superheltedragt, træder han oftest i karakter om natten og bekæmper Andebys skurke. Med sig har han alskens super-udstyr, heriblandt jetbælte, strålepistol, fjederstøvler, sovepiller og utallige andre hjælpemidler. Som transportmiddel har han en flyvende bil udstyret med katapultsæde, røgslør og meget andet. Nogle gange benytter han sig dog også af andre former for transport, bl.a. en flyvende hest.


Maj-august 2010 Bone

Bone logo2.jpg

Skrevet og tegnet af Jeff Smith.

Bone-serien er en amerikansk fantasy-fortælling, oprindeligt tegnet i sort-hvid og udgivet i bladform over 55 bind. Løbende blev serien samlet i ni større bind. Første bind kom i 1991, og serien sluttede i 2004. Bone-serien er højt anerkendt for sin gribende blanding af humor og spænding, sin visuelle fortælleform og især også på grund af den intelligente dialog og dybe karakter-skildringer.

De tre Bone-fætre Fone Bone, Phoney Bone og Smiley Bone er blevet jaget ud af Boneville, efter den rige Phoney Bone havde forsøgt at etablere et børnehjem på en affaldsgrund for farligt affald (som han selv udtrykker det: "... to samfundstjenester med ét smæk!").


April 2010 Carl Barks

Carl Barks signatur.jpg

Carl Barks var en amerikansk Disney-illustrator, animator, tegneserietegner og forfatter. Han er verdenskendt som manden der opfandt Andeby og en hel del af figurerne i Andeby-universet, så som onkel Joakim, fætter Højben, Georg Gearløs, Bjørnebanden, Guld-Iver Flintesten og Hexia de Trick. Hans store evner som fortæller gav ham tilnavnet Den gode tegner, og han anses af mange som værende den bedste og mest originale andetegner. Carl Barks blev født den 27. marts 1901 på forældrenes gård i nærheden af Merrill i delstaten Oregon, USA. Den 25. august 2000 - syv måneder før han ville være fyldt 100 år - døde han i sit hjem i Grants Pass, Oregon. Carl var igennem to ægteskaber før han i 1954 blev gift med maleren Garé Barks (1917-1993), som hjalp ham med tegneserierne og vakte hans interesse for malerier. Deres ægteskab holdt indtil Garés død i 1993.
I Skandinaviens største tegneserieprojekt nogensinde er Carl Barks' Samlede Værker udgivet i kæmpestore, leksikonlignende luksusbøger.


Feb-marts 2010Superhelt

Portal superhelte.png

En superhelt er en fiktiv figur som oftest besidder overmenneskelige evner og er dedikeret til heltegerninger i folkets interesse. Siden Supermans debut i 1938 har historier om superhelte domineret især amerikanske tegneserier. Historier om superhelte har desuden haft stor succes i andre medier, såsom film og TV.

Generelt behøver figurer ikke at overmenneskelige kræfter for at klassificeres superhelte.

På engelsk er det delte ord "super-hero" et varemærke, som DC Comics og Marvel Comics ejer i fællesskab.


Januar 2010 Stan Lee

Stan Lee, amerikansk forfatter og redaktør, født den 28. december 1922 i New York og fik navnet Stanley Martin Lieber. Stan Lee var oprindeligt et forfatterpseudonym som Lieber antog for det tilfælde at han besluttede sig for at skrive "den store amerikanske roman". Først senere besluttede han at det var for meget besvær, for eksempel med at indløse checks udstedt til Stanley Lieber, og derfor tog han også juridisk navneforandring til det, der de facto havde været hans navn i offentligheden i mange år.

Stans bror Larry Lieber optræder stadig under familienavnet og har selv haft en lang karriere indenfor tegneseriebranchen.Gennem sine mange år som forfatter og redaktør er Stan Lee om nogen blevet symbolet på Marvel Comics og de serier om superhelte, som forlaget har udgivet gennem tiden. I tresserne var Lee næsten egenhændigt ansvarlig for at producere historierne til alle Marvels udgivelser, hvilket førte til udviklingen af en ny måde at lave tegneserier, der i dag er kendt som Marvel method. I halvfjerdserne overgik den rolle efterhånden til andre forfattere i takt med at Lee påtog sig rollen som redaktør og i stigende grad stod for forlagets markedsføring udadtil.