ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Andeby

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Portal andeby.png

Andeby Portal

Velkommen til ComicWikis Andeby Portal

Her finder du Anders And, Onkel Joakim, og alle de andre figurer i Andeby.

Selvom Disney ejer Andeby-universet, var det hovedsageligt den geniale tegneserieskaber Carl Barks, der opfandt det meste af det Andeby, vi kender i dag, og mange af figurerne i det. Sidenhen er universet blevet udbygget en del, men dog altid med de nu så kendte figurer i centrum. Læs alt om Andeby og Anders Ands univers her.


Kendte udgivelser
Anders And 1949 01.jpg Anders And & Co.
Det første blad herhjemme udelukkende med tegneserier med Walt Disneys figurer. Det startede herhjemme i marts 1949 som månedsblad, blev et fjortendedagesblad i 1955 og et ugeblad i 1959. Forlaget bag var Egmont H. Petersens fond, der flere gange har skiftet navn og i dag har navnet Egmont Publishing.
Anders And ekstra 1991 02.jpg Anders And ekstra
Anders And ekstra er et månedsblad fra Gutenberghus, senere Egmont Serieforlaget. Bladet startede i 1977 som erstatning for Walt Disney's ekstra-hæfte, men var i de første 31 år generelt af lavere kvalitet end forgængerne Walt Disney's ekstra-hæfte og Walt Disney's månedshæfte.

Anders And bedste 1 2.jpg Bedste historier om Anders And
Albumserie med Carl Barks' historier om Anders And, nevøerne, onkel Joakim og andre Disney-figurer. De fleste af albummene bringer fire af de klassiske 10-siders historier fra Walt Disney's Comics and Stories samt en kortere historie fra et af de andre hæfter. Serien startede i 1974 og sluttede i 1994 efter 38 album.
CBSV 01.jpg Carl Barks' Samlede Værker
Den fuldstændige titel på dette storværk er Walt Disney's Carl Barks' Samlede Værker. I et stort nordeuropæisk projekt - styret af norske Egmont Serieforlaget - blev næsten alle de godt 6000 sider af Carl Barks' Disney-tegneserier samlet i 30 fantastisk flotte luksusbind.
Guldbog 02.jpg Udvalgte serier af Carl Barks (Guldbøgerne)
Guldbøgerne er en række indbundne bøger med historier fra Disneys Andeby-univers. Bøgerne har egentlig serietitlen Udvalgte serier af Carl Barks. De udkom 1984-2000 med et bind om året op til jul. Da serien standsede i 2000, var det ikke på grund af manglende popularitet, men for at give plads for den kommende serie Carl Barks' Samlede Værker.
WDK 1976 03.jpg Walt Disney's Klassikere
Walt Disney's Klassikere er betegnelsen for en række hæfter indeholdende historier med figurer fra Disneys Andeby-univers, samt tegneserieudgaver af nogle af Disneys berømte tegnefilm. Hæfterne er med tyndt kartonbind. Serien blev udgivet med to til seks hæfter om året fra 1975 til 1984.